Write a comment

 GunterW

În Sibiu au exista o serie de clădiri construite de Magistratul orașului. Demn de apreciat, aceste imobile erau decorate cu stema orașului Sibiu. O astfel de clădire se afla pe actuala str. Alexandru Odobescu și funcționa în secolele 16-18 ca…. spital pentru femei.

Așa cum aflăm de la Dl Günter Wolff, după ce Magistratul orașului a vândut imobilul în anul 1735, clădirea a fost folosită ca depozit de cereale și fier.

La începutul sec. 19 a fost preluată de armata austriacă, care a transformat-o într-o cazarmă vânătorească // Jägerkaserne. În data de 1 iulie 1892 cazarma a fost mutată pe Calea Dumbrăvii, iar în clădirea cu pricina a funcționat pentru scurtă vreme o Fabrică de jucării // Spielwarenfabrik.

* Fotografia de față este realizată prin 1890.

După demolarea clădirii vechi, în 1897, arhitectul sibian Carl Heinrich Eder a construit Școala evanghelică primară de băieti // Evangelische Knabenelementarschule A.B., devenită gimnaziu în perioada interbelică.

De-a lungul timpului, imobilul de pe strada A. Odobescu 2 a găzduit Școala Populară de Artă, Liceul de Muzică și, ulterior, Liceul de Muzică și Arte Plastice.

 

Sursa foto: Günter Wolff


 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest