Write a comment

 NEGOIU

Sâmbătă, 22 august. Așa a fost pe Vf Negoiu.

O mare de turiști... la mare altitudine. Mulți s-au gândit că acolo sus, puțini se încumetă, e anevoios urcușul și se vor putea bucura în liniște de peisaje, în siguranță, departe... de aglomerație. Ei bine, fix asta n-au găsit! A fost puhoi de lume pe cretele Făgărașilor, în weekend.

Cu gândul că iute s-o termina vacanța și... iute-o coborî iarna pe-aici, zeci de turiști au urcat grăbiți să se bucure de panoramele superbe ale Făgărașilor, departe de agitație și... fără a fi nevoiți să poarte mască... Și... potrivit cântecului, „gândim la fel”... mulți sau înghesuit și... au produs adevărate „ambuteiașe” pe cărăile întortocheate și strâmte și pe marginile prăpăstiilor, numai gata să facă poze și... să caute un centimetru de „libertate”, răcoare și... un strop de liniște.

Avem informații că la fel a fost și pe Vf Moldoveanu!

Vârful Negoiu este un vârf montan situat în Masivul Făgăraș, județul Sibiu. Cu o altitudine de 2.535 metri, Negoiu este al doilea ca înălțime în România, fiind devansat doar de Vârful Moldoveanu, altitudine 2.544 de metri.

 

Foto: Alina Ferenţ

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest