Write a comment

SAAAAAAAAAAALvvvv

SALVAMONT Sibiu a intervenit sâmbătă, în sprijinul colegilor de la SALVAMONT Argeș pentru salvarea unei persoane aflată în stare gravă, cazută în gol în zona Arpășelului.

Un turist în vârstă de 40 de ani și-a găsit sfârșitul sâmbătă seară, în munții Făgăraș, după ce a căzut în gol cca 400 de metri. Bărbatul era din București și se afla singur pe munte.

 

Se pare că turistul a încercat să escaladeze o creastă.

Ion Sănduloiu, șeful SALVAMONT Argeș, a declarat, în legătură cu acest caz tragic: Am fost anunțați prin 112 referitor la un turist... Apelanta care ne anunța a spus că l-a văzut căzând exact ca un bolovan din piatră în piatră, de pe un perete.

Colegii mei s-au deplasat la locul accidentului și era clar că a căzut foarte mult pentru că avea multiple traumatisme. Am sperat că putem să-l livrăm în viață elicopterului.

A supraviețuit până a venit elicopterul, era inconștient, dar leziunile au fost incompatibile cu viața și a decedat.

Era pe un traseu de alpinism, numai că alpinismul se face împreună cu un coechipier și cu asigurări. Or, se pare că domnul era un experimentat al muntelui, mergea pe munte, dar a ales să meargă singur și s-a întâmplat ce nu trebuia să se întâmple.

Când l-am găsit era inconștient.

Sunt foarte multe situații în care muntele este tratat cu superficialitate. Nu reușim să-i facem să înțeleagă că nu trebuie să trateze munții așa cum sunt tratați!”, a conchis șeful SALVAMONT Argeș, într-o intervenție la digi.24.

 

 

foto: Salvamont Sibiu (arhivă)

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest