Write a comment

PODOLT

La vărsarea râului Cârțișoara în Olt, la Cârța, se găsește și "corabia". La Cârța se află, probabil, ultimul pod plutitor din țară. De cca 3 ani, tras pe dreapta din cauza unor viituri.

Iar podariul Gheorghe nu-și mai primește "zlotul" și nici semnalele de plecare "Gheorghieee! și cu răspunsul "Hau!" nu se mai aud în valea Oltului.

Acest pod plutitor va rămâne veșnic în amintirea localnicilor și prin cântecul Mariei Tănase, cea care a copilărit în "Dallasul" Cârței și a iubit atât de mult acest sat.

„Dacă aș fi primarul Magheru - aș pune din nou în funcțiune acest pod istoric. Este unic”, spune dl Laurențiu Dorodici.

"Mă dusei, şi mă dusei să trec la Olt/ Mă dusei, şi mă dusei să trec la Olt/

Cu a mea, cu a mea, cu a mea mândră cu tot/ Cu a mea, cu a mea, cu a mea mândră cu tot/ Şi podariul, şi podariu-mi cere-un zlot/ Şi podariul, şi podariu-mi cere-un zlot/ Şi pe-a mea, şi pe-a mea, şi pe-a mea mândră de tot/ Şi pe-a mea, şi pe-a mea, şi pe-a mea mândră de tot/ Dar decât, dar decât să-i dau un slot/ Dar decât, dar decât să-i dau un slot/ Mai bine, mai bine, mai bine îl trec înot/ Mai bine, mai bine, mai bine trec Oltu-not/ Că unde-o fi, că unde-o fi Oltul mai mare/ Că unde-o fi, că unde-o fi Oltul mai mare/ M-o trece, m-o trece, m-o trece mândra-n spinare/ M-o trece, m-o trece, m-o trece mândra-n spinare/ Şi unde-o fi, şi unde-o fi mai mititel/ Unde-o fi, şi unde-o fi mai mititel/ Îl trec eu, îl trec eu, îl trec eu că-s voinicel/ Îl trec eu, îl trec eu, îl trec eu că-s voinicel!".

O poveste cu a fost odată ce nu merită uitată!

 

 

 

 foto. YouTube

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest