Write a comment

00000CONTELE

În 11 septembrie 1763 s-a născut la Sibiu/Hermannstadt/Nagyszeben, Principatul Transilvaniei, Marosnémeti és nádaskai gróf Gyulay Ignác(Contele Ignác Gyulay de Marosnémeti și Nádaska, sau Ignatius Graf Gyulay von Maros-Németh und Nádaska), un celebru comandant militar, cu origini transilvănene.

A fost fiul feldmareșalului și contelui Gyulay Sámuel și al contesei Losonczi Bánffy Mária.

A luptat în războaiele contra turcilor otomani și a urcat rapid gradele militare ale armatei austriece, ajungând general în timpul războaielor ce au urmat după revoluția franceză din 1789, mai exact la 16 mai 1797.

Din anul 1806, a fost numit ban al Croației. A condus mai multe corpuri de armată, în luptele contra lui Napoleon Bonaparte, dintre anii 1806-1814. A fost numit și președinte al Consiliului Austriac de Război/Hofkriegsrat.

Așa cum aflăm de la dl Tudor Duică, a fost decorat de nenumărate ori, fiind un comandant militar absolut remarcabil, mai ales în timpul războaielor napoleoniene.

DEMN DE APRECIAT: Printre decorațiile primite se numără și Ordinul Leopold, Crucea pentru Onoare Militară, Ordinul rusesc Sf. Alexander Nevsky, Ordinul prusac al Vulturului Roșu, Ordinul bavarez al lui Max Joseph.

 

 

 

 

Sursa foto: Tudor Duică

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest