Write a comment

ANDRE

Supranumit “Regele Valsului”, André Léon Marie Nicolas Rieu este un violonist si dirijor olandez, faimos pentru promovarea valsurilor, si nu numai, in extraordinarele sale turnee internationale, impreuna cu "Johann Strauss Orchestra". André Rieu canta pe o vioara Stradivarius din 1667.

André Rieu este un om minunat, volubil, dedicat, care si-a dorit dintotdeauna sa faca muzica clasica accessibila pentru un public cit mai larg. Un vis de o viata. Tinar absolvent al conservatorului din Bruxelles, a hotarat sa infiinteze orchestra “Johan Strauss” in anul 1987. Citva ani buni s-a straduit sa-si puna visul in practica. Totul s-a rezumat la niste turnee scurte si mai putin semnificative. In 1994 orchestra “Johan Strauss” lanseaza albumul “Strauss&Co” , acesta declansand o adevarata nebunie in rindul iubitorilor de muzica din Olanda. Piesa “the Second Waltz” ( Waltz No. 2 from Jazz Suite No. 2 by Dmitry Shostakovich) a urcat repede pe primul loc in topul 100 al hiturilor.Au urmat multe alte piese care au intrat in topuri.

In timp, Andre Rieu a devenit o adevarata legenda vie.

In prezent, André Rieu este invitat pe toate continentele si sustine concerte in cele mai frumoase locuri din lume, poate si pentru ca reusit sa puna in lumina artisti nationali dar si peceti ale folclorului diferitelor popoare: Italia, Statele Unite, Australia, Japonia, Romania etc.

Imperiul “André Rieu Productions” creste repede si are 130 de angajati. Detine autocare si un avion pentru transportul orchestrei si al materialelor si a devenit o organizatie de mare anvegura.Pentru “A Romantic Vienna Night”, tema turului din 2008 s-a construit un decor pe dimensiunile reale ale castelului Schönbrunn din Viena. Este cel mai mare decor transportabil din lume. Muzica lui André Rieu este pentru multi oameni o mare bucurie, concertele lui sunt fantastice. Astazi, Rieu este supranumit, pe buna dreptate „Regele Valsului”. Pentru ca a stiut sa faca muzica clasica mai accesibila, sa o aduca mai aproape de oameni, sa ii ofere o aura de poveste si sa o prefaca in ambasador al sufletelor frumoase, al bucuriei, si chiar a reusit sa o duca in fascinanta lume a copilariei. Cu vointa, curaj, ambitie si putin noroc, a reusit sa-si impuna stilul in complicata lume a muzicii contemporane.

LA MULȚI ANI! HAPPY BIRTHDAY!!!

 

sursa foto: André Rieu

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest