Write a comment

 DECORATIEEE

Dr. Raed Arafat, Secretar de stat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a fost decorat astăzi, 1 octombrie 2020, de către Republica Italia, cu distincția “Grande Ufficiale dell’Ordine della Stella d’Italia”.

Festivitatea a fost găzduită de către Ambasada Italiei la București, distincţia fiind oferită de Excelența Sa, Marco Giungi, Ambasadorul Republicii Italiene în România.

“Președintele Republicii Italiene acordă domnului doctor Raed Arafat, în semn de înaltă apreciere și considerație, distincția “Grande Ufficiale dell’Ordine della Stella d’Italia”.

Demn de știut, E.S. Marco Giungi, în cadrul ceremoniei a vorbit distinșilor invitați despre ajutorul și suportul oferit Republicii Italiei de către statul român, sprijinirea cadrelor medicale din Italia prin deplasarea medicilor și asistenților români în zonele intens afectate de coronavirusul SARS-CoV-2 și de asemenea a adresat mulțumiri tuturor autorităților române pentru suportul oferit în această perioadă dificilă pentru întreaga lume.

Mesajul domnului Dr. Raed Arafat :

”Sunt extrem de onorat să primesc această decorație astăzi și doresc să mulțumesc președintelui Italiei și E.S. domnului ambasador Marco Giungi pentru acest lucru.

Totuși, vreau să subliniez că tot ceea ce am făcut ar fi fost imposibil dacă nu beneficiam de sprijinul pe care l-am avut de la colegii mei și de la echipa cu care lucrez de mult timp. O mică parte din acea echipă este alături de noi astăzi, aici și doresc să le mulțumesc tuturor pentru că au venit.

A lucra împreună, ca o echipă, pentru binele celorlalți nu este deloc ușor, implică nevoia de dăruire și sacrificiu, are de asemenea urcușuri și coborâșuri, dar cu siguranță ai o satisfacție imensă când știi că poți salva o viață.

În perioadele dificile, cum ar fi perioada prin care trecem acum, avem nevoie mai mult ca oricând să lucrăm împreună, să ne îngrijim unul de celălalt, deși ne confruntăm cu toții cu aceleași provocări și cu aceleași probleme.

Puțină lume știe despre legăturile noastre cu Italia în domeniul medicinei de urgență încă din anii '90 și despre sprijinul pe care l-am primit de la prietenii noștri de acolo pentru a continua dezvoltarea sistemului de urgență în România. Crucea Roșie italiană, serviciul de urgență de la Brescia „Brescia Soccorso”, a fost printre entitățile care au jucat un rol important în evoluția sistemului de urgență în anii 90 și începutul anilor 2000.”

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest