Write a comment

 

STOPCOV1

Premierul Ludovic Orban a anunțat, la începutul ședinței de Guvern de joi, că măsurile propuse de președintele Klaus Iohannis, printre care restricționarea circulației pe timpul nopții, școala online, telemuncă și magazine închise începând la ora 21.00, vor fi puse în aplicare începând de luni, după modificarea Hotărârii de Guvern privind starea de alertă. ALte țări, chiar la cifre ceva mai mici la numărul de cazuri noi depistate au reintrat în STARE DE URGENȚĂ!

„Măsurile prezentate de domnul președinte trebuie transpuse în hotărârea de guvern privind starea de alertă, în baza Legii 55. Solicit să fie pregătite propunerile de modificare, care trebuie să treacă prin CNSU, să fie adoptate de Guvern. Putem să luăm deciziile și aplicabilitatea acestor decizii va fi de luni, pentru că trebuie să parcurgem toate procedurile legale de modificare a HG”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Din păcate, trendul ascendent al cazurilor noi la nivel național dar și în tot mai multe județe, în mod cert trebuie să atragă atenția! Pânpă nu este prea târziu!!!

Sunt necesare măsuri mai ferme, luate la nivel național, pentru că cele deja în vigoare nu mai sunt suficiente pentru a controla epidemia. Astfel, urmează ca toate școlile să treacă la predare online, angajații din sistemul public și privat să lucreze în telemuncă unde este posibil, magazinele vor fi închise la ora 21:00, iar circulația pe timpul nopții va fi restricționată. Petrecerile publice și private vor fi interzise, târgurile și piețele închise, iar purtarea măștii va fi obligatorie peste tot, în interior, inclusiv la locul de muncă, și în exterior. Firmele și toate autoritățile își vor decala programul, pentru a evita aglomerația în mijloacele de transport. Trebuie să controlăm extinderea pandemiei și să dăm șanse medicilor să trateze cazurile grave. Nu dorim să închidem economia românească, ci să luăm măsuri prin care oamenii sunt protejați și economia funcționează în continuare. Așa fac națiunile puternice și națiunea română este o națiune puternică, dragii mei, și vom trece împreună prin această criză!”, a declarat, la rândul său, președintele Klaus Iohannis.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest