Write a comment

 

 CALEA LACTEEEE

Galaxia noastră este plină de planete potențial locuibile - cel puțin 300 de milioane, potrivit experților NASA.

Constatarea vine după ce telescopul spațial Kepler al agenției spațiale americane a petrecut nouă ani într-o amplă misiune de „vânătoare de planete”, prilej cu care instalația a identificat mii de exoplanete din galaxia noastră înainte de a rămâne fără combustibil.

Cu toate acestea, întrebarea principală a misiunii inițiale a rămas: câte dintre aceste planete sunt, de fapt, locuibile?

Oamenii de știință din întreaga lume au analizat datele lui Kepler și susțin că au găsit răspunsul. Potrivit cercetărilor publicate în The Astronomical Journal, există aproximativ 300 de milioane de lumi potențial locuibile în galaxia noastră, adică planete telurice (formate din roci și metale) capabile să susțină apă lichidă la suprafața lor, ceeace constituie condiția principală pentru locuire.

Ce vremuri, ce vești…! Și cine știe câte alteminuni conține universul!!!

Calea Lactee este o traducere a latinescului via lactea, din greaca veche γαλαξίας κύκλος (galaxías kýklos, „cerc lăptos”).

Vârsta sa estimată este mai mare de treisprezece miliarde de ani, perioadă în care a trecut prin mai multe faze evolutive până la atingerea formei sale actuale. Este o galaxie- spirală barată cu un diametru între 150.000 și 200.000 de ani-lumină, formată din 100-400 miliarde de stele și peste 100 de miliarde de planete.

 

 foto: ziare.com

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest