Write a comment

carantinV

Secretarul de stat Raed Arafat este așteptat să vină vineri, 13 noiembrie, la Sibiu: și asta pentru decizia finală care vizează carantina zonală, potrivit solicitării transmise de Direcția de Sănătate Publică Sibiu pentru localitățile Sibiu, Șelimbăr, Cisnădie și Tălmaciu.

Reamintim, solicitarea de carantinare a fost transmisă spre avizare Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), în baza analizei situației de risc, în contextul menținerii creșterii infecțiilor Covid.

Reședința de județ a depășit pragul de 11/1000 de locuitori rată de infectare, dar situația este alarmantă și în multe alte localități din județ.

Conform procedurilor, cererea de avizare a carantinării, avizată de INSP, este retransmisă Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu care va lua act decizie, hotararea CJSU urmând să fie retransmisă spre aplicare Comitetului Național pentru Situație de Urgență.

***CARANTÍNĂ- [At: BELDIMAN, TR. 52/18 / Pl: ~ne, (înv) ~ni / E: rs карантин- karantin- dar cu origine în limba italiană!] Izolare preventivă a unei persoane sau a unei colectivități care a fost în contact cu un bolnav sau care vine dintr-o regiune unde există o epidemie. 2 Punct sanitar pentru cercetarea și izolarea persoanelor, vaselor sau mărfurilor venite dintr-o regiune bântuită de o epidemie. 

3 (Îs) ~ fitosanitară Complex de măsuri cu caracter preventiv, luate pentru a se opri pătrunderea bolilor plantelor, a dăunătorilor plantelor sau a unor buruieni din alte țări și pentru a se limita răspândirea acestora în cuprinsul țării. 

4 Restricții aplicate în vederea combaterii bolilor contagioase ale animalelor și nu numai. 

 

*De azi, și municipiul Baia mare a intrat în carantină.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest