CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

MIKIIIIE

LA MULȚI ANI, DRAGUL NOSTRU MICKEY MOUSE! Ne-ai învățat să zâmbim, să ne bucurăm, să ne facem prieteni, mai cu seamă printre necuvântătoare.

18 Noiembrie 1928: Mickey Mouse, cunoscutul personaj din desenele animate ale lui Walt Disney, și-a făcut pentru prima oară aparitia la "Colony Theatre" din New York, în filmul intitulat "Steamboat Willie".

Un aspect interesant este acela că... în fapt, cei doi creatori ai săi- Walt Disney și Ub Iwerks- aveau o fobie față de șoareci.

Mickey Mouse este un personaj de desene animate creat de către regizorul și desenatorul american Walt Disney și Ub Iwerks în 1928. Mickey Mouse și-a făcut debutul într-un scurtmetraj de testare, Plane Crazy, în timp ce debutul oficial a fost în Steamboat Willie (1928), care este și unul dintre primele desene făcute cu sunet. Personajul a fost creat inițial ca înlocuitor al lui Oswald Iepurașul Norocos, un personaj mai vechi creat de studioul Disney pentru Charles Mintz, un producător de filme ce-și distribuia producțiile prin intermediul Universal Studios.

În perioada celui de-al Doilea Război Mondial, Mickey Mouse și Donald nu au mai fost doar personaje animate Disney care îi distrează atât pe cei tineri și pe cei maturi cu suflet de copil. Printr-un contract cu guvernul american, personajele create de Walt Disney s-au înrolat într-o misiune de mare importanță națională – susținerea frontului național și a armatei americane în fața aliaților Axei.

Walt Disney a înțeles aceste noi realități și s-a conformat. În perioada 1942-1945 a colaborat îndeaproape cu Departamentul de Apărare și a pus întreaga sa ”armată” de desene animate în slujba guvernului american pentru susținerea războiului. Disney a produs filme de propagandă de război oferind educația esențială pentru fiecare femeie sau bărbat din toate sectoarele serviciilor armate. În perioada 1942-1943 a produs peste 62 000 de metri de film, ceea ce reprezintă de cinci ori mai mult decât realizările din timp de pace.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest