Write a comment

 TERIANNNN

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu și Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu salută reușita extraordinară și unică în peisajul academic românesc a prof. univ. dr. habil. Andrei Terian și a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, de a obține un grant de finanțare în valoare de 1,45 milioane de euro pentru proiectul de cercetare academică TRANSHIROL (A Transnational History of Romanian Literature).

 

Reamintim: Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu este prima universitate din România care va implementa un proiect de cercetare european de tip ERC-Consolidator, proiectele din această categorie implicând un grad foarte ridicat de competitivitate și fiind recunoscute informal ca „Nobelul granturilor europene”. A Transnational History of Romanian Literature (TRANSHIROL), avându-l ca director pe prof. univ. dr. habil. Andrei Terian, este singurul grant câștigat de o instituție din România. Grantul în valoare de 1.450.000 euro va fi implementat la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Obiectivul principal al ingeniosului proiect TRANSHIROL este de a arăta că literatura română a avut întotdeauna un caracter internațional, fiind conectată de-a lungul evoluției sale la diverse rețele și comunități care depășesc frontierele etnice, geografice și lingvistice consacrate.

În numele Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu îl felicităm public pe domnul Andrei Terian – prorector și profesor universitar în cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu – pentru obținerea grantului de 1,45 milioane de euro, pentru proiectul de cercetare academică menit să arate tuturor că literatura română a avut dintotdeauna o dimensiune internațională. Modelele de reușită și performanță academică precum cel al domnului Terian sunt cele de care societatea românească are nevoie, cu atât mai mult în aceste zile în care scena socială și politică sunt divizate, iar tot mai multe nonvalori sunt prezentate noilor generații ca modele. Îl felicit pe domnul Terian și echipa domniei sale pentru această reușită extraordinară și sper cu tot sufletul că, urmând modelul valorilor autentice pe care această țară le are, vom avea șanse de a ne face cu toții bine”, transmite maestrul Constantin Chiriac, director general TNRS, președinte FITS.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest