Write a comment

 Britt

“Viața nu se referă la locul în care trăiești , ci la ceea ce faci pentru alți oameni”. - Captain Stan Platt . OBE

Stan Platt, președintele fundației Light into Europe, medaliat cu Ordinul Imperiului Britanic (OBE) de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii pentru munca depusă în vederea ajutorului oferit persoanelor cu deficiențe de vedere și auditive din România, a fost unul dintre distinșii invitați care au călcat pragul Departamentului pentru Situații de Urgență, alături de soția sa Camelia și de E.S Andrew James Noble, ambasadorul Marii Britanii în România.

Trebuie știut că, în 1990, Stan Platt a venit cu propriul său avion în România și a început să sprijine benevol Ministerul Sănătății, având două lucruri esențiale de partea sa, propria resursă de zbor și nevoia de a ajuta oamenii, de a salva vieți și de a fi alături de aceștia în momentele de cumpănă.

Totodată, între 1997 și 2004, Stan Platt a participat activ la peste 930 de misiuni aeromedicale, la unele dintre ele fiind chiar alături de dr. Raed Arafat, în misiunile lor de salvare a românilor.

Prin cunoștințele dobândite de-a lungul timpului, prin ajutorul benevol oferit statului român, Stan Platt a avut un aport imens în dezvoltarea sistemului aeromedical de urgență.

Mai târziu, după identificarea unor nevoi esențiale ale românilor cu diferite probleme de sănătate, Stan Platt și soția sa s-au orientat către ideea de pregătire a câinilor îndrumători pentru pentru persoane cu diferite probleme de sănătate. Astfel, aceștia au reușit să-și transforme ideea în realitate formând astfel o școală pentru antrenarea câinilor îndrumători pentru persoanele cu deficiențe de vedere și pentru persoanele care suferă de epilepsie.

În prezența E.S Andrew James Noble, ambasadorul Marii Britanii în România, vineri, 18 decembrie 2020, Secretarul de Stat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Dr. Raed Arafat i-a acordat domnului Captain Stan Platt .OBE, Emblema de Onoare a Departamentului pentru Situații de Urgență pentru “activitatea umanitară desfășurată în România și sprijinul oferit în dezvoltarea serviciului aeromedical SMURD ”.

Un OM pentru OAMENI! Cinste lui!

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest