CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

 1Centru

Înființat, la data de 01.01.2020, în baza ordinului M.S. 206/2019, prin transformarea și redimensionarea Secției instruire și perfecționare medico-militară, Centrul de perfecţionare medico-militară, își desfășoară activitatea în garnizoana Sibiu, având ca termen de operaționalizare luna septembrie 2020.

Continuator al tradițiilor Școlii Militare de subofiţeri sanitari, înfiinţată la data de 1 decembrie 1966 și ale Secţiei de pregătire şi perfecţionare a subofiţerilor sanitari şi de pregătire a ofiţerilor medici în rezervă, centrul a avut de-a lungul timpului mai multe locații, denumiri și subordonări.

Centrul de perfecţionare medico-militară Sibiu este structură subordonată Direcției medicale a Ministerului Apărării Naționale, care asigură la pace, formarea profesională inițială/continuă prin cursuri ale ofiţerilor, subofiţerilor, gradaţilor şi soldaţilor profesionişti, în activitate, a rezerviştilor voluntari în arma/serviciul medical, specialitatea militară sanitar, iar la război asigură formarea resursei umane din rezervă pentru generarea şi regenerarea forţelor necesare sprijinului medical în cadrul structurilor Ministerului Apărării Naționale.

Principalul obiectiv este formarea şi specializarea iniţială în armă precum şi dezvoltarea profesională continuă a personalului militar în activitate şi în rezervă, din serviciul medical, specialitatea militară sanitar, în concordanţă cu standardele de performanţă şi reglementările în vigoare, concomitent cu contribuţia semnificativă la dezvoltarea şi modernizarea în domeniile de responsabilitate.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest