CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

nooooooooooo

Longyearbyen din Insula Spitsbergen, Norvegia este cel mai nordic oras (locuit!) de pe planeta, cu o populatie de peste 2000 locuitori din peste 40 de tari (Tratatul de la Paris din 1920 permite persoanelor din peste 40 de tari sa locuiasca ca rezidenti pe aceasta insula, sa vaneze.)

Curiozitati:

1.In Longyearbyen este interzis sa mori si sa nasti. Daca cineva e grav bolnav, ranit sau aproape sa nasca( nu au maternitate), este transportat imediat pe continent. Daca o persoana a murit in Longyearbyen, acesta va fii ingropata pe continent. Exista un cimitir in care nu a fost nimeni ingropat de multe decenii. Motivul: a. Ursii polari sunt atrasi de cadavre iar acestea se descompun greu in solul inghetat b. se presupune ca pe corpurile nedescompuse ale celor 7 mineri morti de gripa in 1918 virusul e inca activ.

Solul e inghetat tot anul de la 10 pina la 40m adancime

2. Sunt interzise pisicile, care ar putea vana pasarile si le pot extermina.

3. Noaptea polara este de 4 luni, din 25 Oct pina in 8 Martie. In acest timp se poate observa aurora boreala.

4. Strazile nu au nume, ci numere.

5. De pe vremea minerilor, cand se intra in cladiri se lasa incaltamintea la usa, fapt ce se respecta si acum la intrarea in muzeu, biserica, hoteluri, birou de informatii. La intrare sunt rafturi cu papuci de casa, care se pot folosi pentru a nu simti frigul..

6. Au voie sa aibe arme, dar nu le pot tine in casa, ci afara.

7. Insula face parte din Uniunea Europeana Schengen si Norvegia nu. De aceea norvegienii de pe continent trebuie sa calatoreasca cu pasaportul, la fel ca toti turistii care viziteaza insula.

8. Au 4000 de scutere pentru zapada - snowmobil- pentru 2000 rezidenti.

9. Renii se plimba pe strazi, nefiind deranjati.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest