Write a comment

 

BARON

Așa cum știm cu toții, în 2021 aniversăm 3 secole de la nașterea Baronului Samuel von Brukenthal, personalitate care a înrîurit magistral istoria și cultura Sibiului și nu numai.Conducerea muzeului care îi poartă numele- cel ami vechi muzeu de pe teritoriul actual al României, anunță că nu ar fi exclus ca, în curând, o statuie a baronului să fie amplasată în Piața Mare. 

 

Privitor la acest subiect, Muzeul Național Brukenthal poartă discuții cu asociația Rotary, pentru ridicarea unei statui reprezentând baronul, în centrul orașului, anul acesta. Tot în 2021 vor avea loc mai multe evenimente culturale dedicate lui Brukenthal.

„Anul 2021 are o importanță deosebită pentru Muzeul Național Brukenthal în special, dar și pentru orașul Sibiu, pentru România și pentru instituțiile muzeale în general. Sărbătorirea celor 300 de ani de la nașterea întemeietorului muzeului ce îi poartă numele ne obligă la realizarea unei agende culturale deosebite. Deja am început anunţarea acestui an prin bannerele de pe drumurile publice și europene, în planul media, la sediile muzeului, vom începe și în câteva zone din Sibiu și apoi vom organiza expozițiile și celelalte evenimente pe care le vom realiza cu partenerii noștri. Și în acest an, se va continua Stațiunea Muzicală Brukenthal pe care o va derula Filarmonica de Stat Sibiu, căreia îi mulțumim pentru implicare. Suntem în discuții cu Rotary Club Sibiu pentru ridicarea unei statui Brukenthal și amplasarea acesteia în Piața Mare din Sibiu”, declară dr. Alexandru Chituță, șef secție Marketing.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest