CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

Diferenta

Costel Atanasiu (a studiat la Universitatea din București și la University of Edinburgh, UK. În prezent, lucrează la Wistar Institute- Philadelphia.(Fondat în 1892, Institutul Wistar este un institut de cercetare biomedicală independent, nonprofit, cu expertiză specială în cancer și boli infecțioase) (despre care, de altfel, am mai scris recent) explică diferența dintre vaccinurile Pfizer si Moderna:

„In principiu, vaccinurile de la Pfizer si Moderna sunt la fel. Exista totusi o mica diferenta intre ele. Vaccinul de la Pfizer contine ARN-ul mesager al proteinei spike, pe cand cel de la Moderna contine doar regiunea RBD a proteinei spike. Regiunea RBD este cea mai importanta pentru ca acea regiune din proteine spike interactioneaza direct cu receptorul celulei umane numit ACE2.

Ideea vaccinului este de a simula o infectie astfel incat sistemul imunitar sa produca anticorpi impotriva proteinei spike din vaccin. La primul contact cu vaccinul (sau cu virusul), sistemul imunitar este specific, dar foarte lent. Ii ia 7-10 zile pana gaseste anticorpii potriviti.

Cand sistemul imunitar intalneste proteina spike din virus pentru a doua oara, sistemul imunitar reactioneaza inca din primele momente, eliminand astfel virusul inainte sa apuce sa se inmulteasca necontrolat.

Mai exact, anticorpii din organism se leaga de proteina spike din virus, astfel incat interactiunea dintre proteina spike si receptorul ACE2 nu mai este posibila. Daca virusul nu reuseste sa intre in celula este ca si mort. In afara celulei nu se poate inmulti.

Mai mult, anticorpii legati de proteina spike vor alerta macrofagele care vor veni si vor distruge virusul”.

Înțeles-ati? NU-I… BAU-BAU!

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest