Write a comment

imparat

În numele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, al Teatrului Național „Radu Stanca”, al Programului de Voluntariat, al Bursei de Spectacole, al Platformei Internaționale de Cercetare Doctorală în Artele Spectacolului și Management Cultural și al Întâlnirilor Școlilor de Teatru dezvoltate în cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, vreau să transmit Majestății Sale Imperiale Naruhito, Împăratul Japoniei, familiei Domniei Sale și poporului pe care îl păstorește la mulți ani, cu sănătate și împliniri!

Sunt recunoscător poporului japonez pentru prietenia care ne leagă și pentru prezența a mai bine de 100 de companii nipone de excepție în cadrul programului celor 28 de ediții FITS. Totodată, mă înclin în fața miilor de voluntari niponi care au poposit la Festivalul sibian și care au consolidat parteneriatul dintre țările noastre.

Îmi amintesc de onoarea excepțională care mi-a fost acordată în 2015, când am avut șansa să mă întâlnesc cu Alteța Sa Prințul Moștenitor Naruhito, fiind invitat la Palatul Imperial cu ocazia decernării Premiului Fundației Japonia. A fost un moment de referință al vieții și activității mele de artist și manager, dar și un prilej să redescopăr arta și cultura extraordinară a unei țări de care m-am atașat iremediabil.

Cu ocazia sărbătoririi a 100 de ani de relații diplomatice între România și Japonia, sperăm să concretizăm invitația celor de la Tokyo Metropolitan Theatre de a prezenta în lunile septembrie și octombrie 2022 „Povestea prințesei deocheate”, în regia lui Silviu Purcărete.

La mulți ani, cu speranța unei revederi grabnice care să stea din nou sub semnul teatrului și frumosului!”

Un gest impresionant care, iată, reconfirmă fantastica și trainica legătută dintre lumea teatrului sibian, a Fesivalului Internațional de la Sibiu și Japonia.

La rândul nostru, trasmitem cele mai calde urări Familiei Imperiale a Japoniei și întregului popor nipon.

 

Naruhito este cel mai mare fiu al Împăratului Akihito și al Împărătesei Michiko. El a devenit Prinț Moștenitor la 23 februarie 1991 (23 februarie fiind și ziua Sa de naștere) după decesul bunicului său, Împăratul Hirohito, la 7 ianuarie 1989. A urcat pe Tronul Crizantemei la 1 mai 2019 după abdicarea tatălui său.

Foto: Constantin Chiriac primind Premiul Fundației Japonia, în 2015

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest