Write a comment

jjjjjjjjjjj

Se spune că florile sunt... poeziile de dragosteale pământului către oameni...

Chichibu, Prefectura Saitama, Japonia. Un cireș de 600 de ani, oferindu-și dantelăria florală. Generos, neostenit, inspirat… ceva ce cu greu poate fi cuprins în cuvinte. Poate doar în iubire și respect față de natură…

Pe când floarea de cireș simbolizează în China frumusețea feminină, în Japonia ea simbolizează mai degrabă natura efemeră a vieții. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, sakura a fost folosită de autoritățile japoneze pentru întreținerea sentimentelor naționaliste și militariste în rândul populației.Piloții sinucigași kamikaze își pictau câteodată flori de sakura pe avioane sau luau cu ei crengi de sakura.

Demn de știut...

Perioada în care înfloresc cireșii este o mare sărbătoare în Japonia. Grădinile sunt luate cu asalt de localnici și de turiști deopotrivă, care vin în număr mare să se bucure de frumusețea delicatelor flori. Această activitate poartă numele de hanami.

Celebrarea înfloririi cireșilor este un obicei în Japonia încă din perioada Nara (710-794), când sakura era o caracteristică a familiei imperiale. Ulterior, tradiția a fost împărtășită de samurai și apoi de oamenii obișnuiți, fiind astfel păstrată până în prezent, atrăgând sute de mii de vizitatori străini anual pe meleagurile nipone.

 

 

Fotografiiâi de la unul dintre cititorii noștri niponi, Kempei Okina.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest