CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

 SARUTUL Curiosities

Această fotografie premiată din 1967, realizată de Rocco Morabito, a fost intitulată „Sărutul vieții” si prezintă cei doi operatori electrici, Champion Randall și JD Thompson, pe un stâlp de electricitate.

Au făcut întreținere de rutină când Champion a atins una dintre liniile de î tensiune din vârful stâlpului de electricitate. Peste 4.000 de volți au intrat în corpu lui și inima s-a oprit instantaneu (un scaun electric folosește aproximativ 2.000 de volți).

Harnașul său de siguranță a evitat căderea, iar Thompson, care urca sub el, s-a prins repede de el și i-a făcut, așa, suspendat, respirație gura la gură.

Nu a putut să efectueze resuscitarea cardiopulmonară în acele circumstanțe, dar a continuat respirația gură la gură, menținând plămânii lui Champion activi până când a simțit o ușoară bătaie, apoi a desfăcut hamul și a coborât cu el pe umăr.

Thompson și alți lucrători au construit rcp pe teren pentru Champion, a cărui respirație și ritm cardiac au fost restaurate treptat.

Apoi au sosit paramedicii și recuperarea lui Champion a fost completă. Însoțitorul său îi salvase viața cu ceea ce în imagine arată ca un sărut.

Champion a supraviețuit și a trăit până în 2002, când a murit din cauza insuficienței cardiace la 64 de ani. Thompson continuă să trăiască.

Fotografia a fost publicată în ziare din întreaga lume și a câștigat premiul Pulitzer în 1968.

O LECȚIE...

 

 

 

sursa foto: Curiosities of the world

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest