CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

HUB

Agenția Metropolitană Brașov lansează HUB-ul regional de Cybersecurity în Brașov.

Misiunea Bv-CyH este să faciliteze colaborarea în vederea consolidării ecosistemului de inovare în domeniul securității cibernetice, prin crearea unui hub regional ce reunește un pol de competențe existent în acest domeniu, țintind către un impact regional, național și european.

Direcțiile prioritare pe care Bv-CyH își propune să acționeze sunt următoarele:

I. Educație și conștientizare, axate pe următoarele categorii de utilizatori: învățământ gimnazial, preuniversitar și universitar, precum și a profesioniștilor ITC. Demersurile de conștientizare se vor concentra asupra angajaților din instituții publice, operatori de infrastructuri critice, companii și alți potențiali beneficiari cheie.

II. Organizarea de evenimente dedicate securității cibernetice: competiții, exerciții dedicate, conferințe, punerea la dispoziție a unei infrastructuri dedicate;

III. Ecosistem de inovare: programe de mentorat, incubare, accelerare, start-up.

Bv-CyH colaborează deja cu următoarele companii de profil pentru susținerea ofertei educaționale și de evenimente dedicate: IBM, Orange România, Bit Sentinel, Palo Alto Networks Romania și CISCO România, fiind în discuții și cu alte companii.

Evenimentul de lansare va fi difuzat online și va include o conferință de presă. Odată cu inaugurarea Bv-CyH, va fi lansată o platformă web care să cuprindă toate informațiile relevante și care să faciliteze promovarea funcționalităților acestuia. Totodată, vor fi făcute publice primele programe educaționale de profil și anunțate primele evenimente organizate sub egida Bv-CyH în parteneriat cu companiile de profil.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest