CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

1INALTARE

Inaltati dara, inimile voastre, de cu zori si purtati-le in rugaciune. Acolo sus, veti putea respira aerul tare si patrunzator al credindei si va veti bucura de rostul sarbatorii.

Dupa datul crestin, azi, la 40 de zile de la sarbatoarea Invierii, avem in calendar si… mai cu seama in inimi, Praznicul Inaltarii Domnului- orânduit după 40 de zile de la Paşte într-o zi de joi, a patra zi din saptamana!

Nu intamplator! Semnificaţia cifrei patru este întâlnită frecvent în legendele biblice, referitoare la evenimentul Înălţării: Există patru Evanghelii (după Matei, Marcu, Luca şi Ioan), patru puncte cardinale, patru faze ale lunii, patru anotimpuri, potrivit click.ro.

Teologii spun ca in scrierile bisericesti se face o analogie cu aceasta cifra-simbol. Se spune ca, dupa 40 de zile de la Inviere, Iisus s-a  înaltat la cer si, de atunci, a inceput sa vegheze asupra intregului univers, asupra celor patru puncte cardinale ale lumii, in calitate de stapan si de protector al tuturor.

Hristos, prin Inaltarea Sa, nu arata doar unde trebuie sa ajunga omul, ci se face cale si putere, ca omul sa ajunga la aceasta stare. El sade pe tronul dumnezeiesc al slavei, dar si locuieste in inima celor ce-L iubesc. Asa putem intelege paradoxul: Hristos este inaltat si in drum spre inaltare cu fiecare dintre noi.

 HRISTOS S-A INALTAT!!!

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest