Write a comment

Credeți-mă, politica, politica aceea mare, care se face cu gândul la BINELE oamenilor, la binele oamenilor de rând, la binele celor ce, prin natura firii au să vină și, firete, au dreptul la libertate, la cultură, la speranță.

Așadar, POLITICA adevărată nu se face la televizor, nu se face prin contre, și înjunghieri, nu se face prin vorbe otrăvite, nu se face prin gesturi care denotă mult mai mult decât răutate, incultură, invidie și dragul de a face scandal și... bani din orice. Politica aia mare, de care cu adevărat, depind, în sensul bun al cuvântului, milioane de destine, se face profund, se face trăind și respectând oameni, valori, culturi.

Sâmbătă, la București, a fost organizată, așa cum vă informam, de alfel, un evenimnet politic la NIVEL ÎNALT- conferința ,,Solidarity of Empathy for Peace", dedicată sprijinirii reunificării pașnice a Peninsulei Coreea. Evenimentul a fost organizat de Heavenly Culture, World Peace, Restoration of Light (HWPL) în colaborare cu Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului.

Oameni politici de prim rang din Europa, Oameni politici care au scris istorie cu faptele și deciziile lor, în dialog cu oameni politici, cu reprezentanții aceelei... lumi depărtate (geografic)- Peninsula Coreeană. Un dialog profund, elegant și, vă asigur, sincer. Oameni din două capete de lume total diferite, dar care, prin propriile și... de cele mai multe ori... tragicele experiențe, au înțeles ce înseamnă, ce impact are o cultură a păcii, a dicuției sincere, a abordării cu tact, cu elegnață, a subiectelor, ce înseamnă, pe de altă parte, Implicarea reală a omului politic în viața unui popor, dincolo de discursul de la un pupitru sculptat, dincolo de... știrile care întorc lucrurile, voit sau nu pe toate fețele, de multe ori nu cu cele mai bune intenții și ce înseamnă, ce impact are ca tu, om politic care conduci un guvern sau o țară să iei pulsul dorințelor oamenilor, să te implici direct, să fii întotdeauna la locul și la momentul potrivit, să iei pulsul evenimnetelor nu doar de dragul propriei imagini...

Am văzut și am ascultat foști conducători de stat vorbind cu acel patos care nu mai șine de... moda discursurilor politice de campanie, ci de experiență de dorință, de dornța de a oferi, de a împărtăși lecții reale de viață, de istorie. Am văzut oameni politici trăindu-și discursul și... aproape cu lacrimi în ochi. În ciuda camerelor de luat vederi a flash-urilor și zecilor de ochi ațintiți către ei... Și aș da aici exemplu pe președintele Organizației HWPL- Man Hee Lee, pe fostul Președinte a Ucrainei, Viktor Yushchenko și, nu în ultimul rând, pe Emi Cosntantinescu, președinte al României în perioada 1996-2000. Am văzut, am asculat, în acest context, o abordare a faptelor istorice dincolo de știri flugare și discursuri trunchiate sau, dimpotrivă, împopoțonate cu fraze artificiale, am văzut, practic, oameni politci care pur și simplu, și-au deschis sufletul și au recunoscut că, de fapt, cheia tuturor lucrurilor care, măcar în ceasul al XIII-lea mai pot face ca totul să se îndrepte, ca totul să o ia pe calea către progres, către binele REAL al uni națiuni, este o Cultură a Păcii.

Așadar, așa este și, de fapt, așa trebuie să fie: POLITICA MARE, PROFUNDĂ, așa se face împărtășind experiențe, fără false orgolii, cu discursuri care chiar să GRĂIASCĂ OAMENILOR, care să transmită experiențe, sentimente, nu fraze armonizate exclusiv unor interese sau zâmbetelor din fotografii... POLITICA MARE se face trăind ceea ce spui, crezând în ceea ce spui, în ceea ce faci.

 

sursa foto: foto.agerpres.ro

 tr

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest