Write a comment

18.278.496- Alegatori înscriși pe liste permanente

3.276.754- Votanți pe liste permanente

408.637- Votanți pe liste suplimentare

46.313- Votanți cu urna mobilă

3.731.704- Total votanți, la nivel național.

 

PREZENȚA LA URNE: 20,41 %.

La nivelul întregii țări, porivit statisticilor înregistrate la Biroul Electoral Central, în mediul uban, au votat 1.829.816 de români, iar în mediul rural 1.901.888.

Un Referendum mult-disputat, organizat în scurt, înțeles și nu prea, boicotat din principiu, înfierbântat și atacat cu prejudecăți, scandaluri și multă, prea multă lipsă de informație, ură, neînțelegere și orgolii. În situația dată, când, spre exemplu, în sate depărtate, oamenii nici nu aveau habar de ce să mearg iar la urne, în vreme ce organizarea, a frizat haosul, nepăsarea și conduita de mahala, era de așteptat să iasă o catastrofă. Ceva ce mai mult ne-a înrăit, îndepărtându-ne și mai mult de ideea că, de fapt, tema (dacă într-adevăr, asta a fost, a definirii clare a FAMILIEI- celulă de bază a societății de altfel!), nu trebuia căutată sau tălmăcită printr-un referendum și o votare pe cheltuieli consistente, ci fix în inima ți în conștiința neamului, a noastră, a fiecăruia în parte, în filonul credinței naționale (dacă mai avem așa ceva...).

După ceea e s-a întâmplat în ultimele două zile, după câtă debandaddă, neînțeleger și cifre/procente cărora nu știm unde să lecăutăm explicații, e greu de spus ce va urma. Cert este că rămânem tot mai adânc dezbinați, neînțeleși și deloc înțelegători cu noi înșine, grabnic delăsători și.... sigur prea ignoranți. Ne mulțumim cu orice și oricum, acceptăm secții de vot în mânăstiri, cădem pradă exagerilor și uităm să ne consultăm propria conștiință, ne dezbrăcăm de tradiții și adesea ne place să copiem orice, de oriunde, numai d edragul de a ține isonul cu alții, uitând sau lăsând deoparte propria identitate...

 

În județul Sibiu, s-au prezentat ca să voteze la Referendumul pentru redefinirea familiei doar 56.808 de cetățeni, din totalul de 379.726 persoane care ar fi avut drept de vot. În aceste condiții, prezența la vot în județul nostru a fost de numai 14,96 %.

 

 

foto: Adevarul , Elle.ro , Sibiu-Turism.ro , Okazii

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest