Write a comment

Mai sunt vreo două zile până la celebrarea Zilei Armatei României. O sărbătoare, în sine, un moment de simțire și lăuntrică gîndire și, de ce nu, moment de stat DREPȚI dinaintea celor ce au ales ca destin ARMATA. Ce... lucru mare!(?) Da, da, apoi e lucru mare!

 

No, bine! Sper ca de data asta și... de-acum înainte, la ceremoniile firești organiztae la Sibiu și... peste tot în țară, SĂ NU MAI VĂD elevi cu blugii tăiați și, în general, în straie ca la ăl mai deocheat club de noapte dinaintea monumentelor eroilor, dinaintea oștenilor de ieri și de azi, dinaintea... istoriei, în momente solemne care, prin semnificație și rezonanță impun RESPECT, PATRIOTISM (în cel mai nobil sens) și... BUN SIMȚ!

Sper să văd tineri senini, solitari cu sărbătoarea, dornici să cunoască și să aprofundeze istoria, nu într-un cot și așa, precum... câinii suri la vânătoare, prezenți la ceremonii doar pentru că.. i-a adus PROFA, dar plictisiți și bâțâindu-se cu căștile în urechi pe marginea monumentelor și fâcând glume de prost gust.

Și... să nu fie cu supărare, aici nu e doar vina elevilor „și punct”! Ei, poate, nu înțeleg, poate nu au citit și nu știu mare lucru, chiar dacă... ar fi trebuit!

Rolul major revine părinților, familiei, dar și celor ce îi educă la școală. De altfel, comunitatea, în ansamblu, e responsabilă!

Simplu: pentru că eroii dar și armata- cea de acum, Istoria, în genere, merită RESPECT. Pentru că bunii ne-au fost și ne sunt rădăcini, sunt patriarhii spiritului românesc, sunt cei care au ținut în viață neamul și țara, cu prețul vieții și al trudei lor. Și e musai ca generațiile de azi și de mâine să înțeleagă. Altfel, NE PIERDEM!

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest