Write a comment

Cât de mult seamănă cazul lui Busu, în speță situația de la Spitalul din Craiova cu situația nefericită din seara de 30 octombrie 2015, când Secția de Arși de la București, de la Spitalul Floreasca era închisă, tot din lipsă de... specialiști, din lipsă de organizare, din... LIPSĂ...

Este cutremurător, este revoltător. Am mai spus-o și nu-i bai că mă repet. Aș spune-o de 100 de ori, numai să nu mai fie AȘA în sistemul sanitar. Că uite, ajung oameni de le iese moartea în cale. Unii sunt salvați. Cu ceva noroc. Dar mulți, prea mulți... MOR. Și MOR NEVINOVAȚI!!!

Mă uitam azi cât de liniștită și cu cât zâmbet făcea declarații Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, în legătură cu ce i s-a întâmplat actorului Florin Busuioc. Mă întrb sincer: OARE CHIAR NU ȘTIE CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ȚARĂ???

***

La Craiova există (Doar... există!) Clinica de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară (în curtea Spitalului Judeţean din Craiova). A fost inaugurată în aprilie, este dotată la standarde europene, dar nu are medici şi funcţionează ocazional. Mai mult, şeful clinicii, dr. Octavian Istrătoaie, a fost de negăsit aseară, nu a răspuns la telefon, iar într-un final chiar şi-a închis aparatul. Conform protocolului, doar cu acordul său medicii puteau să intre în sala de operaţie din clinică. A fost momentul în care managerul Spitalului Judeţean (căruia i se subordonează directorul clinicii) şi-a asumat întreaga responsabilitate şi a cerut ca operaţia să se facă de urgenţă, potrivit informațiilor difuzate de romaniatv.net.  

Într-un final, medicul șef, dr. Octavian Istrătoaie, a explicat că a avut telefonul descărcat și că, oricum, nu era o problemă că... n-a putut răspunde la apelurile disperate, și așa... era târziu... „dar până la urmă, era 11 seara. Dacă dormeam care e problema?”, a declarat acesta (Parol: Ca medic la o astfel de secție, ca MEDIC ȘEF, ai o responsabilitate Și... conștiință și cam dormi iepurește, dacă dacă chair te interesează SOARTA pacienților care se zbat între viață și moarte, adică ești pe baricade- riscul meseriei!!!)

 

foto: Stirile Kanal D , Business Magazin

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest