Write a comment

O zi, o oră, două, trei au strigat romii (ţiganii, deh!) „A murit Regele! Trăiască regii”. Şi abia plecă… bătrânul, vorba lui Eminescu, pe drumul fără de-ntoarcere… Ce mai zgomot, ce mai vuiet!

Se-ncaieră vorbe, se fac talk-show-uri.. în serial de parcă s-ar întrece cu toţi în toate să depăşească-n recorduri mega-serialul „Tânăr şi neliniştit” (şi încă neterminat!). Acu’ strigă unii    "Jos regele, jos regii, jos împăraţii, nu mai vrem regi, nu mai vrem împăraţii", acu’ le plâng de milă că, vezi Doamne, ce grele sarcini le-au rămas celor doi fii- prinţi regi sau ce-or mai fi ţi şucăreala asta pe lângă parcă nu mai are loc nimic.  de Parcă-n ţara asta nimic nu mai răsare, nu se mai întâmplă.

Ce dacă se mai petrec voluptuoase nunţi între copii (ce nu erau pe placul defunctului rege şi, logic, împotriva firii), ce dacă ici, la doi paşi, copiii talentaţi au făcut dintr-o olimpiadă o tradiţie, dovedindu-şi talentul şi dragostea pentru ceea ce bunii şi străbunii ne-au lăsat moştenire, ce dacă undeva, într-un colţ, un bătrân se-ntreabă dacă mai apucă ziua de mâine- sărac lipit….?! Ce dacă alături, la Avrig, prinde contur o nouă iniţiativă- "Cultura si religie pe Valea Avrigului", un proiect de promovare turistica a Avrigului finanţat prin Programul REGIO, implementat de "ADDI". 

Mai „mişto” e să comentăm cvasi regalitatea unor concetăţeni autointitulaţi regi sau căpetenii, să măsurăm din ochi coroane, monede, averi şi certuri pe măsură… ca la uşa cortului, să ne holbăm şi s-aşteptăm ca-ntr-o mega- telenovelă discordia, zăpăceala, hăhăiala cu acuze, secrete de familie, proteste şi… fanfaronade ieftine, de cea mai joasă speţă.

Şi totuşi, aproape de noi se întâmplă atâtea lucruri frumoase, demne. Importante adică. Mult mai mult decât cearta dintre doi fraţi şi o comunitate întreagă- din ambiţii şi orgolii de carton.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest