Write a comment

Din lac în puţ! Aşa cădem noi, “româneşte”, când e la o adică! Uite şi acum: începe şcoala şi, nici una, nici două, o şi dăm cu bâta–n baltă!

Speriate de corupţie, violenţă, degradare prin mediul şcoalr, niscaiva “capete luminate” au gândit în grabă noi reguli de aplicat în şcoli, aşa ca să distrugă miezul de scandal.

Şi ce era mai important şi mai important: s-a dictat interzicerea accesului copiilor cu telefonul mobil în şcoală! Că de-asta nu mergeau lucrurile şi de-asta nu învăţa copilul şi era violent şi turbulent...

Dar dacă e un incendiu, Doamne fereşte şi vrea copilul să-şi anunţe părinţii? Sau e nevoit să rămână peste program la şcaolă, la o activitate sau i se face rău pe stradă, la întoarcerea spre casă?

De-asta nu mergeau lucrurile în învăţământ? Că venea copilul cu telefonul? (fireşte, nu e normal nici să dai copilului mobil sau tabletă încă de la grădiniţă !)

În loc să căutăm soluţii să educăm elevul cum trebuie să folosească telefonul, unde să îl poarte, să nu devină un factor nociv pentru sănătate, mai comod e să punem interdicţii gratuite, vecine cu aberaţia. Şi, în sfârşit, interzicem drogurile şi armele albe în şcoală, de parcă asta nu ar fi fost o evidenţă... 

Nu cumva ar fi trebuit intensificate, aprofundate, programele educaţionale precum şi modul de implicare a fcatorilor responsabili, încercând să eradicăm cauzele care duc la comportamentul violent, la ieşirile nedorite care duc la evenimente nefaste ?!

În schimb, vorbim cu gura până la urechi de manualele digitale (vai biete cărţi din bibliotecă !)... numai un pas până la ideea- iată, neuitată, a excluderii profesorului de la catedră, în lumea tehnicii... ! În condiţiile în care să nu uităm ( !), mai avem şcoli şi grădiniţe care îşi ţin elevii în condiţii de început de secol XX ! (ca să nu mai vorbim de ROLUL MAJOR al cadrului didactic care explică, corijează, dialoghează, educă !).

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest