Write a comment

15m

„După 15 mai poate să fie la 15 zile după 15 mai, la 30 de zile după 15 mai, la 90 de zile după 15 mai … Deci, după 15 mai, cu certitudine NU CRED că se vor deschide școlile, astea nu cred că vor fi primele măsuri de relaxare graduală.


Dar asta încă se discută. Lucrează Ministerul Educației pe un plan și bineînțeles, în consultare cu colegii de la Sănătate Publică. Din această cauză evit să speculez și să spun ORICE”, a declarat Raed Arafat- membru de impact în Grpul de Comunicare Strategică, pentru EuropaFM.

De altfel, dacă „stăm strâmb și judecăm drept”, e absolut logic. Chestiunea redeschiderii instituțiilor de învățământ de orice nivel resprezintă, în sine, o problemă cu multiple aspecte, nu doar din perspectiva reluării procesului educațional- respectiv continuarea lecțiilor ÎN CLASĂ! Totul se leagă, firește, de impactul asupra securității sănătății elevilor, a dascălilor și a celorlalți angajați, și chiar și de posibilitățile de organizare, de menținere a distanțării fizice, de ASIGURARE A CONDIȚIILOR DE IGIENĂ… (în condițiile în care, REPETĂM, sunt multe școli unde abia dacă este apă și nici aceea potabilă, unde toaletele sunt în fundul curții au unde nu se asigurăchiar și în regitrul normal săpun și materiale dezinfectante). De asemenea, trebuie avut în vedere fluxul de elevi care intră și ies din școală, drumul acestora către și dinspre școală.

Totodată, ar trebui ca totul să beneficieze de sfaturile prompte ale unor psihopedagogi, având în vedere impactul în plan psihologic al acestei perioade critice asupra oricărei vârste.

Așadar, într-adevăr, problema redeschiderii școlilor nu se poate face „ pocnind din degete” și sunând clopoțelul pe 15 mai, la ora 8.00...

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest