Write a comment

MEDICIIII

Medicul Virgil Musta de la Timișoara, cel care, împreună cu echipa sa a SALVAT un număr impresionant de pacienți cu coronavirus, a povestit la un post TV că sunt şi bolnavi infectaţi care vin şi anunţă acest lucru, apoi pleacă. Mulţi dintre ei nu vor să mai stea internaţi, alţii vin şi cer tratament, sfidând parcă sfaturile doctorilor.

 

"Dacă până acum oamenii ascultau sfaturile noastre, au început să vină să ne solicite tratamentele la comandă, au început să ne amenințe că ne dau în judecată dacă vrem să-i transferăm într-un spital suport, pentru că spitalul nostru e prea plin, sunt comportamente care sunt greu de suportat, care denotă o lipsă de respect față de cadrele medicale.

Au fost pacienți care au refuzat tratamentul, pacienți care doresc să plece și, mai nou, sunt pacienți care vin să ne anunțe, de parcă ne-ar face în ciudă, că ei sunt COVID-pozitiv și că ei nu se internează în spital. Nici nu știu de ce mai vin să ne înștiințeze că sunt pozitivi. Vin cu hârtia de la laborator, spunând că `și eu sunt pozitiv` și pleacă", a precizat medicul.

Are tot dreptul domnia sa, Dr Virgil Musta, să fie siderat și chiar... să se simtă jignit într-o atare situație, în care iată, în ciuda realității crunte, domină tupeul, lipsa de respect, indolența, lipsa de empatie...

Sincer, mie lipsa asta de RESPECT față de medicul care SALVEAZĂ VIEȚI, inclusiv ție, omule care ești bolnav și vii și fluturi dovada și-apoi refuzi să fii „pus pe picioare”, SALVAT, mi se pare dincolo de orice limită. Ca să nu zic totală lipsă de bun simț. Știi, omule, ce înseamnă o facultate de medicină, abolvită cu medie mult peste 9 poate chiar 10?!? Știi ce înseamnă Munca unui medic în secția ATI (Anestezie și Terapie Intensivă?!), știi ce înseamnă munca unui medic în orice secție ar fi?!? Știi cum e să fii conștient că de munca și știința ta depinde dacă un om mai poate sau nu să trăiască?!? Știi care sunt riscurile enorme la care sunt supuși medicii și cadrele medicale, în general?!?! NU știi?!? Atunci măcar fii cuviincios (dar tu care te comporți cum te comporți, probabil nu cunoști înțelesul acestui cuvânt!)

Așadar, dacă... unii bolnavi au ajuns să ia în bășcălie Medicii, Medicina în ansamblul său, dacă s-a ajuns să se facă un mișto ieftin, tâmpit de ceea ce înseamnă efortul medicilor de a SALVA VIEȚI, atunci... să nu ne mai mirăm deloc că la BACALAUREAT au fost ani cu promovabilitate chiar sub 60 sau chiar 50%, dau că abia o târșâim, ca în acest an cu o țâră peste 60%, că avem cifre uriașe la abandon școlar sau la capitolul exmatriculați.

ESTE REVOLTĂTOR. ESTE CUMPLIT.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest