Write a comment

ARAED

Am văzut zilele astea printre protestatarii din București doamne în etate, agitându-se cu pancarte despre credința în Dumnezeu (asta nu se strigă în gura mare, ca și cum ai striga că vinzi preșuri!) dar și cu inscripții gen „ARAHAT” cu referire la dr RAED ARAFAT. E o chestiune care ține nu de școală, nu de facultate: ține de ăia 7 ani de acasă să nu iei în bâză numele unui om. Indiferent de religie, profesie, etc!

 

Ți-ar conveni și matale, care protestezi prin București „ANTI-COVRIG”, să-ți spună cineva așa- Coană Marițo”, deși te cheamă frumos MARIA?!

Ca să nu mai vorbim măcar că dr Arafat e... doctor, până una alta și a mai și făcut ceva prin țara asta. Că atunci când intră unul cu bolidul pe strpăduța ta și-l sfarmă pe copilul vecinului, suni la 112, să vină SMURD-ul lu' Arafat, da?, ca să salveze pruncul!!! Nu suni la mătușa Mărioara!!!

No, bun! Și-acum luați de citiți textul unui profesor universitar. Poate vă lămuriți mai mult!

Născut în Siria , dar stabilit pe meleagurile noastre , Arafat este mai Om decât armata de imbecili conspiraționisto-șovini, care îl denigrează și îl înjură ca la ușa cortului, în fiecare zi. Făcut când cioclu, când dictator sanitar al României, când trimis urgent la origini cu o voluptuoasă energie (specifică oligofrenilor musculoși, cu neuronii rari și odihniți), medicul acesta cu suflet românesc se dovedește un Lord prin educația sa, care nu-i permite să se coboare la nivelul gloatei de maimuțe urlătoare, ce cred că dacă rostesc din cinci în cinci minute numele lui Iisus Hristos și își strigă dragostea pentru acest popor, vor deveni instantaneu- egalele lui Eminescu, ori ale Părintelui Ilie Cleopa. Lucrurile vor rămâne la fel, adică Arafat (căruia în alte țări i s-ar fi ridicat statuie , măcar pentru tot ce a făcut și face pentru sistemul medical) rămâne un personaj pe care îl recomandă faptele sale, în vreme ce turma de troglodiți va rămâne în același întuneric , manipulată însă în chip ticălos, de către agenți de influență ai unor centre interesate în a fragiliza și mai mult- state lipsite de coeziune internă, cum se prezintă (din păcate) și România momentului. Nu am nici o legătură cu Raed Arafat și nu sunt membru al niciunui partid politic, dar mă scârbește total ticăloșia celor care îl denigrează non-stop, afirmând că această epidemie este o perdea de fum, iar cifrele reprezintă exagerări ale autorităților. Dar cei care mor, dar cei care sunt infectați, măi cretinilor, toate aceste elemente sunt scoase din joben? În locul lui Raed Arafat mi-aș fi luat demult câmpii dintr-o asemenea societate, în care masa celor lipsiți literalmente de creier e neobișnuit de mare. Când ai făcut atâta bine pentru România și ești spurcat de atâția fanatici, dar reacționezi așa cum o face Arafat, (cu eleganță și decență) e evident că ești un om cu totul remarcabil. Aceasta este conduita adevăratului patriot. Cel născut, iar nu autoînchipuit. (Cristian Săndache- Conferențiar universitar doctor- Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați )

Aș adăuga faptul că sunt de acord cu spusele domnului profesor, mai mult, subscriu cu argumentul studenției mele, la Timișoara, unde am avut multe colege din Universitatea de Vest, de la pofilele Filologie, Psihologie, Sociologie care aveau prieteni sau chiar... soți din rândul studenților sirieni sau arabi, în general, ori din Yemen care, în majoritate, studiau medicina generală, cardiologie, stomatologie. Adesea, aceștia asistau din plăcere, din dorința de a aprofunda cunoștințele în plan cultural, la cursurile noastre de la Filologie (literatură veche, pedagogie, limba latină, limba italiană, gramatică, literatură universală).

 

 

 

Foto: Cristian Săndache, Constantin Oprisan

 

 

 

 

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest