Write a comment

CLOPOTELUL

14 august-14 septembrie 2020. De azi într-o lună, începe școala!!!

 

Suntem în plină pandemie și nu putem să nu recunoaștem acest lucru, numărul decazuri noi, zilnic, iată a ajuns la peste 1400 și, din păcate, azi, de exemplu, sunt cel puțin 13 județe care au raportat mai mult de 30-40- 50 de cazuri noi sau chiar mai mult… (Vaslui- 64, Prahova- 78).

Nu e bine. Nu e deloc bine.

Din păcate, mai e numai o lună și, deși la un moment dat s-a vorbit chiar cu aplomb despre necesitatea măsurilor de distanțare în unitățile de învățământ, ceea ce ar fi impus să se pună oamenii pe treabă, să amenajeze, deja, clasele, corespunzător, să facă din timp calcule în funcție de numărul de elevi care, la unele clase depășeșete și acum 25-30. Cum și mai ales UNDE organizezi clasele, de așa manieră să fie numai 10 elevi în sală?! Că săraca, clădirea școlii, nu edin gumilastic să se întindă! Spațiul e același ca și anul trecut! Organizezi schimburi?!?! Tai băncile?! Câți oamnei trebuie la curățenie, dezinfecta, pentru că vor fi necesare SUPER-MĂSURI DE IGIENĂ și ACȚIUNI DE DEZINNFECȚIE, la care un singur om sau doi înseamnă total insuficient, ținând seamă cî e vorba de clase, de toalete, laboratoare, holuri, curte, birouri, etc…

Dar la capitolul „medici școlari” s-a făcut o evaluare?! Sunt multe orașe în țară, chiar și reședințe de județ, unde un medic școlar sau o asistentă aleargă între3-4 școli săptămânal și abia pot asigura asistența, iar în condițiile actuale, acest capitol trebuie să fie nu „foarte bine”, ci „mega-organizat”, atsfel încât, într-adevăr elevii și profesorii să se simtă în siguranță.

Avem acum, siguranța că… vor fi toate cantitățile necesare de dezinfectant, măști și alte materiale în școli, că nu vor fi zile cu… sincope în care să sse spună… „știți, nu avem, dezinfectăm de poimâine că… nu avem soluție”?!!!

Vom mai nimeri vreo primărie sau director de școală care să dea din umeri la vreo întrebare?!?!

AU ACUM… TOATE ȘCOLILE ȘI GRĂDINIȚELE TOALETELE ÎN INTERIOR, ÎN CELE MAI SIGURE CONDIȚII??! Vor avea zi de zi, ceas de ceas, săpun, dezinfectant, apă curentă?!?! Va sclipi totul de curățenie?!?!

De zi în numai o lună sună clopoțelul! Și ni măcar nu știm cum și unde va suna acasă sau în clase… pentru că… cifrele oricum sunt imprevizibile și de piciorul lor atârnă greu ignoranța și bășcălia… din partea unora!!!

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest