Write a comment

 CORONANA

„Ia mai lăsați-ne cu virusu' ăsta imaginar!” Tot mai des, pe rețele de socializare, pe stardă, la magazin, aud/auzim propoziția asta. Spusă răspicat, să audă toți. Sigur, o spun cei care nu poartă mască, aceia care umblă hai-hui ignorând orice regulă și legea bunului-simț…

*În imagine: CORONAVIRUSUL VĂZUT LA MICROSCOP!

Gândiți-vă că mulți dintre acești cetățeni au copii. Cărora, logic, le imprimă același comportament iresponsabil, dar pe care… îi vor trimite la școală. Prin autobuz, tramvai, microbuz… Probabil că le vor spune copiilor că virusul „n-are cum să existe, că… nu se vede”. Copiii în cauză, săracii, NU AU NICIO VINĂ. Dar în comunitate, din pricina iresponsabilității familiilor lor pot fi un potențial factor de risc.

La asta, s-ar mai adăuga multe, foarte multe aspecte grave. Unul dintre dintre acestea ar fi legat de exemplu, de… modalitatea de dezinfectare a toaletelor din școli, în timpul cursurilor. Teoretic, ar trebui ca după orice utilizare, toaletele să fie dezinfectate. Există resurse, există angajamentul clar din partea conducerii școlilor că este posbilă aplicarea acestei măsuri cu maximă rigurozitate?!?!

Un alt aspect: teoretic, masca trebuie purtată maxim 3 ore. Dacă elevul stă la școală 4-5 ore (plus drumul dus-întors), cine și cum va asigura schimbarea măștilor și cine va supraveghea copiii, mai ales pe cei din clasele primare, să nu pună mâinile murdare de cretă sau după creion sau stilou pe mască, pe față…?!?

Cum va fii?!?! Nimeni nu știe acum…

Și atunci să nu ne mirăm că sunt mulți, mulți părinți care spun încă de acum că nu au curajul să-și trimită copiii la școală. Cel puțin până nu se limpezesc lucrurile.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest