Write a comment

 COV

Dr. Ioana Stăncel, expert în sănătate publică: Mă aștept să avem focare odată cu reluarea grădinițelor și începutul școlii și în același timp avem transmitere comunitară, astfel că nu putem ști care este pacientul zero într-un focar, într-o transmitere comunitară nu se mai poate identifica pacientul zero.

Domnia sa a avertizat: „Interacțiunea directă între copii, între copii și cadrele didactice și între copii și membrii familiei vor fi mult mai intense, cu un grad de transmitere și interacțiune foarte mare, iar copiii, așa cum se știe până la această dată pot fi asimptomatici, pot transmite boala, pot duce acasă, în comunitate sau în familie, acolo unde există persoane vulnerabile” (sursa: digi24.ro).

Ca să fim corecți, nu doar că are dreptate doamna doctor, dar, în perioada asta critocă, toți am ascultat știri, am ascultat intervenții ale zecilor de specialiști,unii ne-am mai și documentat și efectiv am văzut ce se întâmplă și, dacă avem capul pe umeri, be putem da seama de la sine de riscurile iminente legate de începerea anului școlar.

Încă o dată, cumva stă în puterea noastră, în conștiința noastră, să ne comportăm de așa manieră încât să NU MAI CREASCĂ NUMĂRUL DE CAZURI NOI ȘI NICI PRESIUNEA PE SISTEMUL MEDICAL. TREBUIE SĂ FIM CU TOȚII ÎN SIGURANȚĂ!!!

 Probabil că primele săptămâni după deschiderea noului an d eînvățământ vor fi decisive!

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest