Write a comment

APROTEST

Iași: 6296 de cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei. În ultimele zile, la fiecare raportare au fost anunțate mult peste 100 de noi îmbolnăviri în județ. Dar… CE CONTEAZĂ?

Presa centrală titrează azi:

 „Credincioșii protestează în fața Catedralei din Iași. Vor pelerinaj fără restricții la Sfânta Parascheva”.

Asta după ce, deja, în urmă cu câteva zile, secretarul de stat Raed Arafat (și să ne înțelegem clar: NU A FĂCUT ASTA pentru că, vezi doamne, e de altă religie sau pentru că e „plătit” de forțe oculte sau de vreo vrăjitoare, ci pentru că realitateae crntă și… e cruntă din pricina multora dintre noi (!!!!!)) a discutat la modul cel mai serios cu autoritățile din Iași pentru a aplica o serie de măsuri cu totul speciale în acest an la Sărbătoarea Sfintei Parascheva. Nu a scos sărbătoarea din calendar, nu a dat foc calendarului ortodox, nu a interzis să ne rugăm sau să ne păstrăm credința. Pur și simplu, a explicat că în condițiile actuale, când, iată, pandemia provoacă o criză cumplită și pune în pericol milioane, sute de milioane de oameni, e necesar, e… DE BUN SIMȚ, (ca să nu mai vorbim de OMENIE, de… empatie, de… educație) să acceptăm și să aplicăm unele măsuri pentru SĂNĂTATEA și pentru VIAȚA fiecăruia dintre noi.

Din păcate… nu s-a înțeles acest lucru. Nu s-a înțeles nu se înțelege că PERICOLUL EXISTĂ. Nu s-a înțeles nimic. Vi-l aduceți aminte pe Sfântul Părinte (PAPA), rugându-se SINGUR, de Paști, în Piața Sf Petru? Știți câte procesiuni și evenimente la care ar fi trebuit să participe Papa au fost anulate?! Și n-a urlat nimeni și nu s-a scandalizat nimeni.

 Vineri, în fața Catedralei Mitropolitane din Iași au protestat în jur de 3-400 de oameni. pentru că vor pelerinaj, înghesuială...

Dar la noi, pînă nu ies mii de oameni să se înghesuie la Sfintele Moaște și să-și facă selfie cu icoanele, cu moaștele, cu înghesuiala, cu ce mai întâlnesc în cale,… să nu uit: cu castronelul cu sarmale primite de pomană, nu se poate… !

Poate că… tocmai acum ar fi un gest de CREDINȚĂ, DE SACRIFICIU, DE ÎNȚELEGERE; să stăm cu toții acasă, să ne rugăm în liniște, în răcoarea răsăritului, cu credință și cu bucuria de avea FAMILIA ALĂTURI și mulțuind năcar în gînd MEDICILOR și… tuturor celor aflați în linia I. Poate că tocmai acest sacrificiu de a renunța la pelerinaj, la bătaia pe un loc în față pentru tradiționalul Selfie cu Moaștele Sfintei sau cu grămada de oameni călcându-se în picioare pentru 3 sarmale ar fi un semn de CREDINȚĂ, DE OMENIE. PENTRU CĂ ACEAST RENUNȚARE, ACUM, AR ÎNSEMNA CĂ ÎNTR-ADEVĂR, NE GÂNDIM LA SEMENI, LA SĂNĂTATEA ȘI VIAȚA LOR. ACEASTĂ RENUNȚARE, ACUM, AR ÎNSEMNA CĂ ÎNȚELEGEM SĂ FACEM UN GEST SĂ NE PROTEJĂM PE NOI ȘI PE AI NOȘTRI, SĂ FACEM CEVA PENTRU BINELE TUTUROR. CĂ DOAR DUMNEZEU NE VEDE ȘI DACĂ NE RUGĂM ACASĂ!!!

Situația, în momentul este gravă. Și ar trebui să fim conștienți că trebuie cu toții să respectăm regulile și sfaturile medicilor!

 

 

foto: Digi24.ro

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest