Write a comment

barna

Evoluția din ultimele două săptămâni a epidemiei de COVID19 în județul Sibiu a dus la creșterea semnificativă a cazurilor, pacienții au stat efectiv coadă în curtea Spitalului Județean, medicii noștri dau mesajele disperate, fiind atinse limitele de capacitate de tratament eficient.

 

Dan Barna, copreședintele USR PLUS transmite că soluția, în acest moment greu de la Sibiu, ca în multe locuri din țară, este doar în colaborare și solidaritate. „Suntem într-un moment mult dincolo de orice calcul sau analiză de oportunitate electorală sau tras spuza pe vreo turtă. Toate resursele de strategie și decizie pe care le avem și în Sibiu și la nivel național trebuie să se implice și să discute deschis pentru a putea să fim permanent pregătiți cu pasul logistic și medical următor pentru a evita să ajungem în incapacitate de a acorda tratament.

 

Trebuie să-i ascultăm pe medici și pe experți. În urma deciziilor luate la nivelul local și a dialogului pe care l-am avut în ultimele două zile și eu și alți parlamentari de Sibiu la nivelul conducerii Ministerului Apărării și la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, din această seară Spitalul Militar din Sibiu primește pacienți COVID19. Cinci noi paturi cu dotare ATI sunt de acum disponibile alături de alte șase paturi pentru pacienți cu simptome medii. Era un lucru necesar și sunt foarte bucuros că prin efort comun se întâmplă.”, a declarat Dan Barna.

 

De asemenea, Dan Barna a transmis că are asigurări certe că există disponibilitate la nivel național pentru echipamente suplimentare de suport ATI în cazul în care situația concretă o va cere, cum există și dinspre mediul de afaceri din Sibiu disponibilitate de sprijin pe solicitări foarte concrete.

 

Dan Barna cere Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu să funcționeze, în perioada următoare, ca un dispecerat de criză care să fie prin decizii și cereri asumate onest și realist, mereu cu un pas înaintea evoluției situației medicale. Și are încredere că așa va fi. El, împreună cu colegii din USR PLUS sunt deschiși să susțină acest efort cu toate resursele de care dispun.

 

Alianța USR PLUS Sibiu: Nu ne dăm bătuți. Reușim împreună. Sibiul se face bine.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest