Write a comment

JURNALISTI

Nu generalizati va rog. NU pe toate canalele media e… „pandemie de dezinformari”. Noi, jurnalistii care ne facem treaba cu responsabilitate, am ales sa ne implicam cu totul pentru… binele tuturor!

sStau de luni in sir atenta la orice tocmai ca sa NU dezinformez, sa preiau FIX informatiile cu acuratete maxima, si sa fie totul LA TIMP, sa pot sa fac un bine prin ceea ce scriu, sa stiu ca pot ajuta! Asa ca, fara suparare, NU toate canalele media sunt manjite cu noroi!!! Suntem aici, pe baricada asta a mass-media, oameni care ne-am sacrificat viata de familie pentru a informa, pentru a scrie corect, pentru binele Dvs si al tuturor, muncim si 12-14 ore pe zi, plangem cand scriem despre morti sau cine stie ce alte nenorociri, suntem cu ochii in patru, nu ne vede nimeni... Ca poate si noi suferim, avem sentimente, dar suntem pe baricade. Ne infioram si ne curg lacrimi cand scriem de morga, de statisticile despre copiii aflati in sectiile de terapie intensiva, despe disperarea oamenilor, despre tot ce aadus nenorocita asta de pandemie. Manacam pe fuga si suntem cu ochii in 14 la tot ce poate fi informatie credibila, verificata, corecta. Uneori ne gandim ca aproape nu stim sa mai zambim sau… incercam sa ne bucuram daca auzim intamplator un gangurit de porumbel la geam...

Dar da, e simplu si comod sa arunci cu noroi in toti, generalizand orice, oricând, oricum… E simplu sa spui, intr-o propozitie simpla „toate canalele media sunt infectate de exagerari si stiri false.”

Daca se fac greseli la nivel medical, global... e una... Asta numai specialistii, cei implicati direct pot spune, pot… raspunde. Noi, insa, care lucram corect in mass media si preluam informatii oficiale si ne chinuim la propriu sa obtinem si sa transmitem stiri si date cat mai corecte, primim intotdeauna pumni din partea tuturor. DE CE?!?! Nu noi facem testele, noi ne chinuim sa fortam lucrurile sa primim si sa transmitem cat mai corect si la timp toate informatiile care sa AJUTE OMUL. Dar... cum e vorba AIA cu facerea de bine…

Stau pana noaptea tarziu, sa citesc, sa ma documentez, sa invat notiuni medicale din mers, sa vad daca merita sau nu sa dau o anume informatie, sa nu fie Fake, sa nu dezinformez... Uit sa mananc, ma doare capul si ma gandesc in creierul noptii... „oare ce stiri vor fi a doua zi???”! Stiti cum e sa dai prima stire din zi cu... NOUL CONTAINER DE LA MORGA???

Stiti cum e sa anunti ca, uite, au mai murit 15 sibieni sau ca un copil e in stare grava?! Stiti cum e sa-ti ramana o gura de cafea si aia racita, in gat… cand scrii de nu stiu ce nenorocire si sa nu-ti mai arada de nimic?!? Pentru ca, daca nu stiati, si noi, jurnalistii, suntem OAMENI. Avem familii, avem sentimente, avem sperante. Avem lacrimi si… avem contiinta ca trebuie sa facem bine semenilor nostri!

 

Stiu de inseamna, am facut reportaje la Morga, la Ambulanta, am facut ture de 12 ore cu echipajele de la Urgente Majore (pe cand inca NU era SMURD-UL), stiu ce inseamna sa faci resuscitare, stiu tot. Nu am dormit nopti intregi ca sa fac reportaje, sa arat oamenilor ce inseamna munca la Serviciul de Ambulanta, am asistat la interventii chirurgicale... Cand a fost explozia de la Mihailesti (pe E85) eram acolo... mi-au murit doi colegi din televiziune (de la Antena 1). Aveam baiatul de numai cativa anisori acasa... Asta numai ca sa stiti si voi, dragilor, cum e viata „de om care pleaca de-acasa doar ca sa aiba unde bea o cafea, la o conferinta de presa” a unui jurnalist care se implică, la propriu.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest