Write a comment

arafat

Ca urmare a unui titlu tendențios apărut într-o publicație online, conform căruia, “Raed Arafat schimbă tonul și trece la amenințări-este total interzis să facem asta de revelion”, pentru corecta informare a opiniei publice, reprezentanții DSU fac următoarele precizări:

În cadrul unei emisiuni, într-o intervenție a șefului DSU, dr. Raed Arafat la un post de televiziune, o parte din discuții au vizat și o serie de recomandări în vederea diminuării riscului de infectare cu noul Coronavirus, mai ales în contextul apropierii sărbătorilor de iarnă.

Mai jos atașăm dialogul:

“Moderator:

Ce trebuie să avem în vedere în preajma sărbătorilor de Crăciun, Revelion și toate cele care urmează?

Raed Arafat, interventie prin skype:

Cât mai puțin contact, cât mai puțină mobilitate și respectarea regulilor cu portul măștii și cu distanțarea. Astea sunt cele mai importante lucruri. Am vazut că se fac invitații la petreceri, se poartă invitații că veniți, că noi organizăm petreceri și va fi discretă… și nu va vedea nimeni… Nu există acest lucru. În secunda în care astfel de petreceri se organizează, se află de ele. Eu sunt convins că colegii de la Ordine Publică vor lua măsurile cele mai serioase împotriva celor care le organizează. Este un risc major in aceste zile sa organizăm petreceri și dansuri în timpul sărbătorilor de iarnă. Mai degrabă trebuie să fie sarbatori mai restrânse in această perioadă astfel încât anul viitor să putem să ne bucurăm de ele mult mai bine.”

Astfel, contrar celor precizate în titlu, reiterăm faptul că secretarul de stat, șeful DSU, dr. Raed Arafat și-a menținut același discurs permanent și a oferit aceleași recomandări generale cetățenilor, ori de câte ori a survenit o întrebare din partea presei, legată de măsurile de protecție pentru limitarea răspândirii noul virus, în perioada sărbătorilor de iarnă.

„De asemenea, cele precizate nu se înscriu în categoria amenințări, dimpotrivă, este un apel adresat tuturor cetățenilor care ne sunt parteneri în această situație sanitară dificilă și anume să respecte în continuare măsurile generale de protecție și totodată să se gândească permanent la sănătatea lor și a celor din proximitate, familie, prieteni, cunoștințe.

Inclusiv la finalul discuției, pasaj redat mai sus, intervenția șefului DSU se încheie prin acest apel, care subliniază ideea prevenției, în această perioadă”, transmite DSU.

 

Corect. A face o recomandare, a da UN SFAT, într-o perioadă critică, a te gândi la binele semenilor NU ÎNSEAMNĂ amenințare! În niciun caz!

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest