CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

LIVIA OGNEAN

„Did it, got it. Done. Adicătelea m-am vaccinat.

Cum a fost? Ok. Ca la orice alt vaccin (și am ceva experiență cu 15 antigripale la rând).

De ce? Să-ncep în ordinea importanței (pentru mine, evident).

Pentru că mi-e frică. Mi-e frică de acest nevăzut virus care totuși există și, ce este mai grav, ne omoară.

Pentru că-mi doresc viața de dinainte. Să-mi pot îmbrățișa părinții și rudele și prietenii fără frică.

Pentru că eu cred că zâmbetul nostru și-al părinților lor contează pentru picitii pe care-i îngrijim. Mai ales pentru cei mai mici care stau cu noi, uneori, luni de zile. Eu știu că sunt deștepți și ne văd ochii și știu că-i iubim dar zâmbetul .... și și cuvintele se aud mai bine fără mască.

Pentru că mi-e dor de-un hai hui fără limite măcar pe străzile Atenei deși sincer, vreau mult mai mult, am de recuperat mai mult de 1 an.

Pentru că acum, în lumea asta plină de docți și diplomați în Google și Facebook, plină de virusologi și geneticieni care habar n-au de diferența dintre viruși și virusuri și dintre ADN și ARN dar știu totul despre COVID și vaccinul împotriva Covid, plină de frustrări legate de călcarea dreptului la libertate prin obligativitatea de a purta mască, de sufocați de mască și de spălatul pe mâini, în lumea asta nouă de savanți peste noapte vaccinul e singura scăpare a oamenilor normali. Raționali, chiar aș zice.

No, ultima, nu-ș ce să zic. Nici că-mi mai pasă de nebuni. Să nu se păzească, să facă ce-or vrea dar să respecte legea și să nu-mi încalce mie dreptul la sănătate. E un drept pe undeva prin Constituție. Iar statul ar trebui să mi-l apere. Hei, statul, auzi? C O N S T I T U Ț I E. Șleampătă cum e, e lege.

Uite, na: ”Articolul 34 Dreptul la ocrotirea sănătății(1) Dreptul la ocrotirea sănătății este garantat.(2) Statul este obligat sa ia măsuri pentru asigurarea igienei și a sănătății publice.(3) Organizarea asistenței medicale și a sistemului de asigurări sociale pentru boala, accidente, maternitate și recuperare, controlul exercitării profesiilor medicale și a activităților paramedicale, precum și alte măsuri de protecție a sănătății fizice și mentale a persoanei se stabilesc potrivit legii.” Constituția României

”Articolul 34 Dreptul la ocrotirea sănătății(1) Dreptul la ocrotirea sănătății este garantat.(2) Statul este obligat sa ia măsuri pentru asigurarea igienei și a sănătății publice.(3) Organizarea asistenței medicale și a sistemului de asigurări sociale pentru boala, accidente, maternitate și recuperare, controlul exercitării profesiilor medicale și a activităților paramedicale, precum și alte măsuri de protecție a sănătății fizice și mentale a persoanei se stabilesc potrivit legii.””

Acesta este comentariul postat de „mama” neostenită a priticilor… prematuri, reputatul medic Maria Livia Ognean din Sibiu, după ce s-a vaccinat.

 

Foto: ziare.com *Fotografia e făcută înainte de pandemie!

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest