CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

 ARN

Unii (mulți din păcate) spun că vaccinul/vaccinurile anti-Covid conțin X substanțe nocive, ba chiar și nu'ș ce… semne ale Diavolului. Alții, cu mâna pe inimă zic ei că au văzut pinguini desenați pe mașinile care tranportă vaccinul (cum era pe o marcă de înghețată de demult…), ceea ce ar fi semn că vaccinul ne transformă în pinguini. Poate în urși polari… Alții zic că o să ajungem pe Marte, Lună, Pluto…

No, ce să faci, unora le mere imaginația cu sorcova sau cu… racheta, prin univers.

Cert e un lucru. Dacă vreți să vă informați CORECT, luați de bune spusele medicilor, studiile, spusele specialiștilor și ale celor care deja s-au vaccinat. Informați-vă din surse oficiale. Numai așa puteți hotărî dacă e bine să vă vaccinai sau nu, dacă există sau nu Coronavirus (nu… benzi desenate în mintea unora).

Costel Atanasiu a studiat la Universitatea din București și la University of Edinburgh, UK. În prezent, lucrează la Wistar Institute- Philadelphia.(Fondat în 1892, Institutul Wistar este un institut de cercetare biomedicală independent, nonprofit, cu expertiză specială în cancer și boli infecțioase).

„Am mai spus asta, dar vreau s-o repet pentru ca sunt intrebat in continuare de lume: ARN-ul mesager din vaccin nu se poate integra in genomul uman. Daca ar fi adevarat cu atat mai mult ar trebui sa faceti vaccinul. Daca va este frica de un prapadit de mRNA care codifica doar proteina spike inchipuiti-va ce se intampla daca va infectati cu TOT virusul, cu cele 30.000 de nucleotide!

Motivele pentru care ARN-ul mesager (mRNA in engleza) nu se poate integra in genomul uman le expun mai jos.

ARN-ul nu se poate incorpora in genomul uman nici macar in mod teoretic din 3 motive: 1) ADN-ul este dublu catenar, iar ARN-ul mesager este monocatenar. 2) Cele 4 baze azotate din ADN sunt Adenina, Guazina, Citozina si Timina. ARN-ul are in schimb Uracil in loc de Timina. 3) Aceste baze azotate se leaga de niste zaharuri numite "pentoze", care sunt usor diferite de la ADN la ARN. Mai exact pentoza de la ADN are un grup hidroxil (-OH) mai putin. De aici si numele, "acid dezoxi-ribonucleic". "Dezoxi inseamna "fara hidroxil (oxidril)" 4) ARN-ul mesager viral nici macar nu vine in contact cu ADN-ul nostru care se gaseste in nucleu, protejat de o membrana nucleara. Procesul de producere a proteinei spike are insa loc in citoplasma, acolo unde se gasesc ribozomii, "fabricile" de proteine”.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest