CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

ANTIVVVv

Azi, mare protest mare, mare… cu numai câțiva sibieni în Piața Mare (probabil sub... 100 de participanți). În paralel cu alte câteva manifestări similare organizate ici-clo prin țară și… mai ales în capitală. Totu împotriva vaccinării (ca o paranteză: cred că toți am fost vaccinați în copilărie, unele vaccinuri, înainte de 1989 fiind primite chiar la școală, fără niciun… „tam-tam”, fără interpretări sau reacții adverse, fără NU-uri țipate în stradă. Și asta nu din pricina vreunor impuneri legate strict de ceea ce a fost odiosul regim comunist, ci pur și simplu pentru că părinții și bunicii de atunci pricepeau, cumva, mult mai bine rostul unui leac, dar și pe acela al sfatului unui medic).

 

În fine: da, e drept, fiecare are dreptul de a decide în privința propriei siguranțe, dar și dreptul și obligația de a gândi și… de a se informa corect. Și atunci când trăiești într-o comunitate, când ai copii, nu ți-i trimiți la școală bolnavi ca să îi pui și pe alții în pericol și dacă există undeva în comunitate un risc, din bun-simț, pentru tine și pentru ceilalți- că nu ești Robinson Crusoe singur pe o insulă, te gândești cum și ce faci pentru binele tău dar și pentru binele celorlați. Asta dacă tot strigi din rărunchi că ești CETĂȚEAN. Cetățean, etimologic vorbind, are rădăcina în cuvântul (noțiunea) CETATE- „om al cetății”; adică om care are conștiința apartenenței la o comunitate, la un crez, care se implică pentru binele alor săi…

Așadar:

1.Libertatea de opinie, libertatea de decizie o are fiecare. Dar totul trebuie gândit în contextul în care faci parte din comunitate și răspunzi mai ales pentru ai tăi.

2.A spus-o și Raed Arafat, au spus-o toți: Legat de chestiunea vaccinului anti-Covid- NU SE PUNE PROBLEMA OBLIGATIVITĂȚII. Legat de alte vaccinuri, da, problema e una complexă, dar nu mertă, nu trebuie tratată în stradă. Necesită informare, aprofundare, celeritate și, evident, gândire. Nu radicalism. Nu scandal în stradă. Cum însă… azi la cele mai multe proteste unii s-au înghesuind ignorând înadins toate măsurile de protecție, tot ce ține de respect față de ceilalți… poate fi un semnal!

 

Apropos: Cifre care, poate, ne dau de gândit. POATE...

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-20573 de persoane (dintre care în ultimele 24 de ore 25 de persoane). Până la data curentă au fost vindecate 14869 de persoane, iar 744 persoane au decedat (4 în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv.

Azi, la ora 08:00 erau spitalizate un număr de 214 de persoane, dintre care pe ATI 25 adulți.

 Sănătate tuturor!!!

 

 P.S. Tare interesant ar fi să știm CINE ANUME A ORGANIZAT MANIFESTAREA.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest