CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

ANIM

Ceva la care… ar trebui, cumva, să luăm aminte…

Aflăm, întâmplător, (dar nu contează, neapărat sursa, contează… SUBIECTUL în sine!): În scolile din Aragon, din estul Spaniei, a fost introdusă o noua disciplină : "Respectul față de animale".

Cum ar veni, spaniolii ăștia, cum or fi ei (deși mulți spun că sunt un popor „rece”) țin acum să-și învațe copiii… încă de la vârste fragede că nu e în regulă să îți ții câinele legat în lanț toată viața, sau să dai cu piciorul într-un cățel abandonat care caută mâncare hai-hui, în lupta pentru supraviețuire și alte chestiuni din astea simple, care țin de conviețuirea pe această lume cu alte ființe.

 

Deși, dacă stăm strîm și judecăm drept, asta cu... respectul față de animale, față de orice alte ființe, e o chestie de EDUCAȚIE... de-acasă, „din născare”, dar, oricum, la vremurile în care trăim, nu strică... ceva... ȘCOALĂ!!!

Silviu Iliuță: „Poate vede careva de pe la Ministerul Educație și încearcă să înțeleagă ce au facut spaniolii și încotro se îndreaptă lumea civilizată”.

 Apropos: substantivul ANIMAL are, cumva,aceeași „rădăcină” etimologică din care provine... INIMA: „anima” (din limba latină), care ănseamnă SUFLET, suflu vital...

 

 

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest