CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

 tuuu

NICIODATĂ, DAR… NICIODATĂ… la o ceremonie militară- fie ea comemorativă, aniversară… NU SE CADE SĂ VII CU BLUGI.

BLUGII/ pantalonii MULAȚI, treningul,NU-ȘI AU LOCUL la un eveniment de talia Înălțării Domnului, Zilei Eroilor sau la altele asemenea.

ȚINE de respect, de… înțelegerea sau… NU a ceea ce înseamnă bună creștere, ființa națională și multe altele… azi… tot mai ignorate din păcate.

Copii, tineri, adolescenți (și în cazul bărbaților, tinerilor… e același lucru) TREBUIE EDUCAȚI. NU poți veni în halul ăsta, cu BLUGI MULAȚI, sau evazați cu trening și în tricouri la un moment menit să cinsteasc memoria eroilor, la un eveniment SOLEMN la care participă bravi veterani de război, militari, oameni de cultură, personalități din diverse domenii, preoți etc.

Este DUREROS să vezi așa ceva, să vezi și să-ți dai seama că mulți, foarte mulți din copii și tinerii de acum NU MAI AU PARTE de EDUCAȚIE întru spirit și cuviință.

Vorba cuiva: „E o chestiune de esențial BUN-SIMȚ, de RESPECT. Nu trebuie să fii doctor docent ca să știi, să înțelegi așa ceva. Și asta ține de FAMILIE și… de ȘCOALĂ”.

Nu este prima dată când vedem așa ceva… E TRIST. E FOARTE TRIST. Ca să nu zicem… dureros. Pentru că e vorba de EDUCAȚIE și, repetăm, de… BUN SIMȚ- sau mai bine spus de… lipsa acestuia.

Ceea ce vedeți aici sunt imagini surprinse joi, 10 iunie, la Monumentul Ostașului Necunoscut, ăn București, la ceremonia dedicată Zilei Eroilor.

Au participat veterani de război, oameni care au LUPTAT pe front, oameni care duc pe umerii lor către veșnicie bucăți mari din istoria națională, militari de carieră, personalități. Din păcate, avem a considera că întregul eveniment stă, practic, în umbra unor copii… nevinovați, care, iată, NU AU PARTE DE EDUCAȚIA NECESARĂ.

Și, ca să spunem totul CUM SE CADE, trebuie să precizăm: Dacă alegem să tăcem, dacă… trecem cu vederea, dacă am considera că… „nu contează”, atunci chiar s-ar alege praful.

Considerăm necesar UN SEMNAL. DE ALARMĂ!

 

 

 foto: Laurențiu Turoi

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest