Write a comment

O ţară care aterizează mereu în cap. Nu din vina vreunui pilot, ci a autorităţilor, a bâlbâielilor, a întrebărilor acre mereu rămân fără răspuns. Asta e imaginea declanşată aseară, consecinţă a uni tragdii care nu trebuia să se întâmple. Sau, poate trebuia- ca să ne trezească. (pentru a câta oară?)

Un hotar sălbatic între haos, neputinţă, eroism, şi... spirit civic din partea unor ţărani a făcut ca o ironie a sorţii să pecetluiască vieţile şi morţile unor salvatori de profesie.  Şi totul pentru că autorităţile s-au fâstâcit, pentru că, mioritic, din nou, aruncăm vina de colo-colo ca într-un banal meci de ping-pong... şi pentru că, întâmplător, medicul Raed Arafat nu era în ţară. (adică : dacă nu e Raed Arafat, nimic nu e... !)

Au curs şi curg ştiri în regim de « Breaking news », conferinţe de presă, declaraţii... au curs paşii grăbiţi ai pădurarilor şi localnicilor. În timp ce autorităţile s-au rătăcit mai rău decât victimele propriu-zise, bâlbâindu-se şi încurcându-se în greşeli.

Şi, totuşi, au murit oameni, alţii au ajuns în stare gravă la spital. În urma loc, dănţuie prin ştiri vrute şi nevrute, acuze şi mărturii...

Totul învăluit în trăirea la limita dintre viaţă şi moarte a unor ore fatale. Multe şi înghesuite pe o culme. De pădure şi neputinţă.  

A fost vremea de vină, a fost... lauda de sine  (n.r în urmă cu câţiva ani, autorităţile declarau că un apel la 112 poate fi localizat în maxim 15 secunde ! aseară s-au scrurs 7 ore...)?!

Între timp, stăm cu ochii lipiţi de televizor, ascultăm, ne crucim... se fac rapoarte şi dări de seamă şi presupuneri. Totuşi, accidentul de ieri ar trebui să ne trezească. Până se se va mai întâmpla o altă tragedie.  

Aşadar, atenţie !

Dacă vi se întamplă ceva aici, pe plai românesc, numai bunul Dumnezeu şi ţăranii, cu înţelepciunea, harnicia şi rugăciunile lor vă pot salva ! *(cu toate ca suntem in mileniul GPS-ului, al gadget-urilor de toate tipurile...!)

 

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest