Write a comment

Aproximativ unul din doi elevi nu a luat notă de trecere la simularea examenelor de BAC. Rezultatele acestor probe sunt aproape identice cu cele de anul trecut. Acest fapt demonstrează un singur lucru: sistemul educaţional românesc este în comă profundă.

Elevii parcă nu mai sunt „acasă”, nu mai sunt cu gândul la carte… Iau şcoala „în bâză”.

Şi totuşi, i-am văzut zâmbind pe stradă, „plini de ei” la aflarea rezultatelor oribile de la simulare. De parcă ar fi luat cu toţii 10 cu felicitări… de parcă s-ar întoarce lumea cu susul în jos… Ceva de la inconştienţă în sus, în bemolul unor schimbări şi mentalităţi ce denaturează mersul firesc al lucrurilor. În miezul unei societăţi care dă impresia că nu mai vrea să facă nimic pentru generaţiile tinere pe care le bate vântul schimbării şi al reformelor fără noimă.

I-am auzit luându-şi în râs propriile note, ba chiar lăudându-se cum că au reuşit performanţa de a lua „sub cinci”.

I-am văzut ciorchine la terase, sărbătorind. Ce?...

Brusc, mi-au venit în minte imaginile unei şcoli de altădată. Pe când scriau copiii pe tăbliţe şi nici nu se pomenea de radio sau televizor, când cei ami răsăriţi dintre ţărani, chiar mergeau de multe ori la Blaj, la Iaşi, la Sibiu şi la Paris să-şi continue studiile… chiar dacă acasă au învăţat la opaiţ şi în vacanţe au mers cu caprele pe câmp…

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest