Write a comment

Şcolile nu mai au demult clopoţel, clasele sunt tapetate cu table magnetice şi computere, iar copiii, uneori la vrerea şi îndemnul părinţilor, îşi schimonosesc copilăria sub imperiul banului, al mofturilor unor vremi parcă întoarse pe dos.

Ei bine, nici tradiţionalul pacheţel de la ora 10 nu mai e la locul lui, sau nu mai e deloc. După ce s-au boscorodit firmele şi autorităţile între ele ani buni pe tema „cornul şi laptele”- de multe ori laitmotiv pentru toxinfecţiile alimentare „în masă”, după ce piaţa a fost invadată de fast-food şi tot soiul de tentaţii la colţ de stradă, a apărut şi moftul banului… că poate-poate, odrasla scoate ochii colegilor cu „măruntul” de buzunar! Să vadă toţi ce-şi permite copilu’!

Şi, cât ai clipi, iată şi elevi care vin la şcoală cu 50-100 de lei chiar, zilnic. Aşa, de-o gustare… dacă nu cumva de niscaiva energizante, chipsuri, mâine-poimâine un tabac. Un pas până la băutură, jocuri de noroc sau… Doamne fereşte!

Respect, limite, sănătate, educaţie, valoare? Unde? Cum? Nici pomeneală de bucuria de a mai strânge la puşculiţă sau de a mânca la pauză ce a pus bunica bun în pacheţel!

Cu milionul la purtător! Şi aşa tentaţiile vuiesc iar degradarea parcă ne face cu ochiul. Tot mai mult.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest