Write a comment

Românii nu pot alcătui un popor pentru că valorează cât o turmă,... radiografia pliului mioritic este ca a fecalei:o umbră fără schelet, o inimă ca un cur, fără șira spinării...

Sunt acestea numai câteva din reprizele unei gândiri abjecte, aberante, la adresa neamului ăstuia LUMINAT, exprimate și... publicate de unul care, la un moment dat, s-a aflat în fruntea Institutului Cultural Român: Horia Roman Patapievici.

Deunăzi, cât p-aci să fie și decorat (PENTRU CARE MOTIV???) de către președintele țării. Întrebare de baraj: cum oare să onorezi, să decorezi, să aplauzi un dușman? Pe unul care, iată, s-a întrecut pe sine într-un venin greu de imaginat la adresa propriului neam, încercând să siluiască tot ceea ce suntem noi, începând de la cea mai veche scriere din lume (tăblițele de la Tărtăria)- conform ultimelor estimări, și continuând cu Brâncuși, Herman Oberth, Iorga, Eminescu, Goga, Andrei Șaguna, părintele Zosim Oancea, Arsenie Boca, Ana Aslan și alte sute...

Cum să dai mâna și să feliciți pe unul care sare la gâtul neamului său cu injurii și decadente sforțări verbale, nedemne, ce frizează aberația, josnicia, răutatea dincolo de hotarul decenței, cu toate că acestea e, s-ar zice, la locul său, integru și bine-mersi. Cum să feliciți pe unul care se dă în vânt să-ți surghiunească tot ce ai mai sfânt pe lume, așa, doar pentru că se dă om de cultură și... șef la ICR?!!!

Citind și auzind vorbele și gândurile ăstuia, nu mi-l închipui decât pe rug. (pe unul imaginar, unde milioane de români, sau mai bine zis, unde sutele de generații ale acestui popor odrăslit de Dumnezeu! să îl ardă cu exact aceleași vorbe nimicitoare. Amin! )  Nu-l pot vedea fluturându-și papionul și scrobelile de firmă împopoșonate, pe deasupra, și cu vreo decorație ... Cotrocenească.

Apoi ridica-se-vor  dacii, mocanii, Glad și Menumorut, Ștefan, Mihai, Mircea și Țepeș, ciobanii, plugarii, moroșenii, Cioran, morții de la Săpânța și toți meșterii făurari ce-au plămădit poporul acesta. Și va striga la cer Coloana Infinitului... Căci a fi român e și trebuie să rămână o binecuvântare!

 sursa foto: sibiu.provincianews.ro

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest