Write a comment

Faceți urechile pâlnie și ochii scoateți-i din orbite! Transilvania, călcată în picioare (în cuvinte...) de un tânăr din Caracal!

Liviu Andrei. Un... autointitulat... scriitor. Unul care, deunăzi,  a îndrăznit (conform principiului libertății de exprimare... PÂNĂ UNDE????) să publice  un greu de digerat și de acceptat mesaj.  Plin de ceva... frate cu ceea ce ar putea fi... veninul. Asa, ca al unei reptile.

Așa cum aflăm din presă, (http://ziuadecj.realitatea.net/), tânărul este originar din Caracal, dar  stabilit în Bucureşti. În scrisoarea publicată recent, acesta aduce grave injurii atât la adresa locuitorilor din Transilvania, cât şi legate de istoria şi cultura inimii țării.  Mai mult, autorul recunoaște că principala sa doleanţă este realizarea unui referendum privind dezlipirea acestei regiuni de restul României (!!!), pe motiv că Transilvania are, în opinia sa,  o istorie de altă sorginte ghiavolească. 

Iată câteva fragmente din petiția lui Liviu Andrei. Un scriitor ... (care probabil nu a auzit sau preferă să calce în picioare nume precum Blaga, Cioran, Avram Iancu, Liviu Rebreanu, Slavici, Nicolae Furdui Iancu, Lucreția Ciobanu, Brukenthal,Gheorghe Lazăr, Picu Pătruț, Andrei Șaguna, Badea Cârțan, ori de zecile, sutele de meșteri populari care duc cu trăinicie tradițiile  mai departe și pe umerii cărora, în veci, trăiește și luminează ARDEALUL!): 

”Nu mai vreau Transilvania asta jegoasă la mine-n țară! Nu mai vreau țiganii lu' șasăcai, bozgorimea clujeană hrănită din ieslea magazinului Sora, ardelencele urâte, bărbătoase la chip și curve-n copite și oamenii ăia ba uriași și molâi, ba salcoți la Emil Boc, de nu știe nici dreacu ce rasă sunt! Numai rău ne-a adus Transilvania asta!", scrie caracaleanul, care nu se oprește aici.

"Duceți-vă la mare la Balaton, no hai! Transilvania are literatură proastă, scriitori de cazan din căscaturi de castel, pișat de rastel de baroni și grofoi cu scrot de tablă! Eu nu mă simt bine acolo! Nu e România! Să muriți în saivane, violați de batali! Transilvănenii ne-au scris toate manualele alternative de până acum. De la Cluj, Sibiu și Brașov s-a început modificarea istoriei și inversarea valorilor...

Epistola se încheie astfel: Să actualizăm Trianonul ca să putem respira și noi că ne-ați călcat pe cap! Vreți ungurieni? Luați-vă și alipiți-vă de ei! Oricum, toate râurile din Ardeal se varsă-n Tisza... Reflectați la asta! ROG REFERENDUM !!!!!

Citiți și uimiți-vă. Dar nu rămâneți muți!

 Unde, ești, Doamne? Unde ești, popor român???

Transilvania, Ardealul... nu doar o zonă geografică. o strae de spirit, o inimă... pantecul în care crește pe veci sămânța lui Horea și a lui Ion, locul unde se zămislește , la sarbatori Nunta Zamfirei si unde pasul cinstit al dascăliței adună și azi copiii la carte... când spun Transilvania, arde... dealul de frumusețea si profunzimea obiceiurilor pastrate cu taina, de cantec si joc, de vorba inteleapta... Aici e ROMÂNIA!

 

surse foto: Gura Riului, Transylvaniaguide

 

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest