CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

“La Muzeul Național al Țăranului Român din București s-a deschis oficial expoziția cu maneliști, un afront adus culturii române, artei tradiționale și oricărei valori pe care instituția publică a Muzeului ar trebui să o promoveze.
Simbolul Muzeului, imaginea demnă a
țăranului român (o vedeți în imagine), va trebui să suporte de acum înainte tablourile cu maneliști. O rușine cum n-am mai văzut!...”

Un mesaj postat de un anume deputat PSD, Bogdan Diaconu pe o retea de socializare. Cu vadita si indreptatita indignare, ca sa nu zic revolta. Citesc de trei, de zece ori. Nu ca nu l-as crede… ci pentru ca asemeni autorului textului mi se pare monstrous. O calamitate, o injurie adusa vesniciei satului romanesc. Profanare cu sange rece a ceea ce curge in vinele a ce a mai ramas din satul nostru drag!

Totusi, am un urias motiv sa zambesc in sine, multumind Celui de Sus: bine ca is la Sibiu!!! Vecina, adica, impreuna cu dumneavoastra, dragi cititori, cu ceea ce este si dainuie cel mai trainic, cel mai mare si cel mai… profund muzeu al satului si taranului purtator de Miorite, Jiene si mestesuguri: MUZEUL ASTRA. Acolo unde portul, icoana , lemnul laolalta cu oamenii dedicati muzeului tin aici un templu al romanismului. Sa ne traiasca si sa ne fie tainic adapost! Ca… peste munti, iata ce nenorociri s-abat peste imaginea bietului sat- “crucea” vietii noastre de roman…

Surse foto: http://www.singlescamp.ro/, Bogdan Diaconu

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest