CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

Nu pot sa nu  trec cu vederea o chestiune care, pe z ice trece, se metamorfozeaza in fenomen, in ceva ce, din pacate, ne tine loc de… “ceas cu cuc”, la stiri, in discutiile cotidiene, in subconstient.

Asadar, in ultima vreme, crimele parca sunt turnate pe banda rulanta, de parca am tine cu tot dinadinsul sa cucerim locul al de frunte la capitolul crime si ucigasi, de parca tot ce-am mostenit, credinta, educatie,respect, omenie le-ar fi ros sobolanii unei societati zdruncinate din rarunchi. Crima si ziua, ziua si crima. Un tablou sinistru, o realitate. Nu un film vazut pe fuga intre doua plimbari in parc…

Dar ce/ar fi de mirare? Pe cand astern aceste randuri, la televizor se comenteaza asa, mai cu juma’ de gura ca unukl dintre manualele destinate scolarilor care abia patrund taina literelor contin texte precum “ Baba batu pe bietul baiat bolnav” sau altele asemenea care contin sugestia violentei. Potrivit Libertatea.ro, în manualul auxiliar, un dialog educativ suna aşa : "Maria ia o lamă nouă./Maria, aruncă lama!/Nu, Ileana, e lama mea!/ Acum Maria are o rană mare."

Traim in Romania, nu-i asa?

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest